YOK ARTIK BU KADARI DA!

yazar:

kategori:

Evet sadece Türkiye’de olur denilen bir uygulama yine yabancı sermayeli bankalardan geldi.  Personelin geç gelmesini ve erken çıkmasını önlemek isteyen banka turnikeleri kitleyecek!
Yabancı sermayeli bir banka  Eylül ayı başında “mesai saatlerine uyum” başlığıyla banka çalışanlarıyla duyuru metni paylaştı. Bankanın İnsan Kaynakları tarafından hazırlandığı belirtilen duyuruda Genel Müdürlük çalışanlarının geliş ve gidiş saatlerine dikkat etmesi belirtiliyor. Şubelerin yoğun hedeflerini tutturmaları için alınan bu karar için bazı tedbirlerde alındığı belirtiliyor.
Karara göre, saat 09.00’dan bir dakika bile geç gelenler bunu toplam üç defa yapmaları halinde 1 gün izin girişi yapmak zorunda kalacaklar. Yıllık izinlerinden düşülecek.
BANKACILAR HAPİS EDİLECEK
Bankanın insan kaynakları  bunun için de ayrı bir tedir alarak, giriş ve çıkış turnikeleri sabah saat 09.00-10.00 ile akşam 17.30,18.00 arasında kitleyecekler. Bankacılar bu saatler arasında hiç bir süretle dışarı çıkamayacaklar.
BENZERİ ÇİN’DE DE VAR
Yabancı sermayeli bu bankanın uygulaması Çin Cumhuriyeti’ndeki  sisteme benzetiliyor. Ancak söz konusu bankanın tuvalet giriş ve kalış sürelerine şu an için bir kısıtlama getirmemesi dikkat çekiyor.