MOBBİNGCİ BANKAYA AHLAK DERSİ!

yazar:

kategori:

Uğradığı mobbingi bilirkişi raporlarıyla  tesbit ettiren bankacı, davayı çekmesi için 80 bin lirayı kabul etmeyip bankayı mahkum ettirdi.
Mobbing bütün dünyada insanlık suçu olarak kabul ediliyor.  Ancak Türkiye’de yabancı sermayeli bir banka bu insanlık suçunu işlemeye devam ediyor.  
21 yıllık bankacı Ayşin Y, şiddetli mobbinge maruz kalmasına rağmen iş akti fesih edildi. Ayşin Y, mahkemeye işe iade davasının yanı sıra bir de bankaya karşı mobbing davası açtı.  Açılan dava son aşamaya geldiğinde banka tarafından Ayşin Y’ye bankanın insan kaynakları yetkilileri tarafından ahlaksız teklifte bulunuldu.  Ayşin Y’ye davasından vazgeçmesi halinde 80 bin lira teklif edildi.
Ayşin Y, bankanın bu ahlaksız teklifini reddederek, bankayı mobbinge mahkum ettirerek 8 bin 500 lira tazminata razı oldu. 80 bin lirayı kabul etmeyerek mobbingci bankaya ahlak dersi veren Ayşin Ş, davayı ve bankayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bildirdi. 
Ayşin Y, Cumhurbaşkanı Erdoğan‘a yazdığı mektupta şunları söyledi:
“İşten çıkarılmam sonrası yaşadığım hukuksuzluğu tüm yasal haklarımı kullanarak mahkemeye taşıdım. Mobbing ve işe iade davası açtım ….  ….. bank A.Ş. mahkemeleri geri çekmem için 80.000 TL para teklifinde bulundu ancak onurum ve gururum satılık değildi kabul etmedim. Mahkemeler lehime sonuçlandı ve mobbing var dedi. Uğradığım mobbing mağturiyeti için 8.500 TL hükmetti. Banka bu karara itiraz dahi edemedi. Temyizden feragat ederek sözkonusu tutarı ödedi. Haksız yere işten çıkarttığı ve başarılı bir çalışan olduğum kanıtlandığı halde mahkemenin  hükmettiği 5 brüt maaşı ödeyerek işe başlatmadı.”