NADİDE’NİN ÖLÜMÜ DÜNYA SENDİKALARININ GÜNDEMİNDE

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Bankacı Nadide Kısa’nın ölümü Basisen tarafından UNI Dünya İcra Kurulu Toplantısı’nda gündeme getirildi. 
Nadide Kısa’nın ölümünün ardından bir hafta bile geçmeden Basisen Türkiye’de  bankacılık sektöründe yaşanan baskı ve psikolojik işkenceyi dünya sendikacılığının gündemine taşıdı. 20 milyon üyeli UNI-Global Union’un Dünya İcra Kurulu Üyesi olana Genel Başkanımız Metin Tiryakioğlu’nun “UNI Dünya İcra Kurulu Toplantısı”nda yaptıığı konuşmasında  Türkiye’de bankacılık sektöründe yaşanan zulmü Nadide Kısa’nın ölümünü örnek vererek dile getirdi.
BASİSEN Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu şunları söyledi:
“Satış ve hedef baskısı üyelerimiz için ciddi bir sorundur. Banka yönetimleri yalnızca karlarını düşünüyorlar ve banka işçilerinin bu hedefleri gerçekleştirmek için yaşadığı aşırı psikolojik baskıyı düşünmüyorlar. Ne yazık ki daha geçen günlerde böyle baskı altındaki üç çocuklu genç bir anneyi bu kaybettik”
“Türkiye’de olağanüstü hal nedeniyle grev eylemi yapamıyoruz ve bu nedenle UNI’nin desteği her zamankinden daha önemli.”
UNI Dünya İcra Kurulu (WEB) üyeleri oybirliği ile BASİSEN’e destek ve dayanışmalarını sundular:
“UNI Dünya İcra Kurulu, Türk bankacılık sektöründeki satış ve hedef baskısı karşısında öfkesini ve alarma geçmiş olduğunu dile getirdi.
UNI Küresel Sendika nedir?
Sendikaların ortaya çıkması ile birlikte, farklı ülkelerdeki sendikalar, uluslararası birlik ve dayanışma arayışında olmuşlardır. Dolayısıyla farklı ülkelerde aynı işkollarında faaliyet yürüten sendikalar, gerek bölgesel gerek küresel ölçekte bir araya gelerek üst örgütler, federasyonlar, konfederasyonlar kurmuşlardır. UNI Küresel Sendika, dünya ölçeğinde, çeşitli ülkelerde, “vasıf gerektiren işler ve hizmetler sektörü”nde faaliyet gösteren çok sayıda sendikanın üst birliği, küresel federasyonudur.