BANKACILIĞI AYAĞA DÜŞÜRDÜLER

yazar:

kategori:

Baskının ve mobbingin yeni adı EMEKLİ KAZANIMI oldu. Bazı bankalar SGK binalarında personele nöbet ve hedef vermeye başladı. SGK’ya girenleri ilk bankacılar karşılıyor.
Türkiye’de bankaların uyguladıkları acımasız satış yöntemlerini bir yenisi daha eklendi. SGK’nın emekli maaşı konusunda 17 banka ile anlaşma imzalaması “emekli kazanım”baskısının artık mobbinge dönüşmesine neden oldu.
Bir banka hedef olarak personele SGK binalarında nöbet tutma görevi verdi.  Şubede görevli bireysel pörtföy bölgesindeki SGK binanısa giderek kapıda nöbet tutmaya başlıyor. Binaya giren kişilere “emekli olmaya mı geldiniz” sorusu soran bankacılar, SGK’lının emekli olmak için geldiyse maaşını kendi bankasına almak için çaba sarf ediyor. 
Bağcılar’da bulunan SGK binasında bugün itibariyle üç bankanın bireysel pörtföyü emekli avına başladı. Komik olan ise SGK binasına aynı bankanın farklı şubelerinde de emekli avına gelen şube personelinin olması.
RESMEN MOBBİNGE DÖNÜŞTÜ
Emekli kazanım için yapılan baskıyı anlatan yabancı sermayeli özel bir bankanın çalışanı şunları söyledi:
“Yenii emekli kazanımı yapıp şubemize emekli müşteri gelsin maaşını bizden alsın diye yeni iş yerlerimiz Sgk binalarına gitmeye zorlanıyoruz. Şubede işimiz var mı randevumuz var mı hastamıyız değilmiyiz kimsenin umuru degil. Cuma akşam saat 18:00 de aranıp pazartesi sabah direk Sgk ya gidersin diye bölge yönetiminden emir aldım ve alıyoruz tüm bölgemize bağlı bireysel portföy yöneticilerimiz İllegal şekilde  binaya sız , insanlara yanaş ve emekli olmak için müracaat etmeye geldiyseniz maaşınızı lütfen bizim bankaya şu şubeye bağlatın diye işi bağlamaya çalışırken meslek hayatımız iş yapış modelimiz kurumsallığımız kimliğimiz nerede? Sgk dan döndükten sonra da tc kimlik numaralarını verin diye atılan maile cevap vermek zorunda olmak. Cuma akşam emir gelen telefondan sonra da şube müdürünün 12-13 en az kazanım yap gel diyip şubeden ayrılması ve senin onun arkasından bakıp hiç birşey söyleyememen..neden mi çünkü ödemen gereken kredilerin var okula giden bir çocuğun ve destek bekleyen bir eşin var. Ama sen Ben mi önemli değil..antidepresanlar var nasılsa benim yanımda ben baş ederim…”