BU DA MI SUÇ DEĞİL?

yazar:

kategori:

Bir banka! Üstelik sendikanın örgütlü olduğu bir banka. Bu bankada artık personel yöneticiler tarafından açık açık tehdit ediliyor. 
“Banka Temmuz’da yeni yapılanmaya geçti geçeli inanılmaz bir baskı var. Hergün bölge satış yöneticilerinin maillerinin arkasından sadece tehdit mailleri atarak herkesi sindirmeye çalışıyor.1 gün içerisinde bir bölge müdürü 70 in üzerinde mail atar mı? Whatsapp’dan şube müdürleri için grup kurup gece yarısı bile oradan şube müdürlerine sürekli baskı yapmakta. Oda haliyle personele yansımakta. Bu yeni yapılanma sürecinde şube sayısının daha da azaltılacağı bilinmekte. 3 sene öncesinde 1000 şubeye ulaşacağız kampanyası yapan banka bu sene sonunda şube sayısını 920 lere indirmiş olacak.  Bu da tüm personelde baskıyı arttırmakta acaba bölgenin istediklerini satmazsak kapının önüne ilk biz mi koyulacağız endişesini arttırmakta. gelen müşterilerin ihtiyacına göre değil tamamen karlılık ve bölgeye show mailleri atmak ve müşteriyi soyan personel arzu edilmekte.” 
Bu elektronik posta ve benzeri tam 136 tane şikayet aynı bankadan. Bu bankada üstelik sendikal örgütlü. 
Bu bankada tam bir bölge terörü esmekte. Bölge müdürleri istediği kişiyi istediği göreve atamakta, tenzilü rütbeyi keyfi bir şekilde uygulamakta. 
İŞTE BELGESİ
Bu banka ile ilgili mobbing şikayetleri son 3 aydır fazlalaştı. Ancak son haftalarda ise artık iyice çivisi çıktı. Bir bölge müdürü tarafından atılan elektronik posta ise tam bir tehdit içeriyor. Kanunların uygulandığı bir ülkede olsaydı bu yönetici ve banka milyon dolarlık cezalar alırdı. Ama burası Türkiye ve bunun bilincinde olan yabancı ortak Türkiye’yi bankacılığın Çin’i haline getirmekte kararlı.