KAR ÇOK İŞ YOK!

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü 2017’yi karlı bir yıl olarak geride bırakırken, çalışanlar için tam bir felaket yılı oldu. Bankalar yüksek karına rağmen 327 şubeyi kapattı. 
 
Türkiye  tarihinin en büyük krizlerinden birini yaşarken, bankalar son yılların en parlak dönemini yaşıyor. Bankalar artan karlılığına rağmen şube kapatıp daha az personelle yollarına devam ediyorlar. 2017 yılının bitmesine bir ay kala, bankaların kapattığı şube sayısı 327’e ulaştı.
TBB raporuna göre eylül itibarıyla 49 banka faaliyette ve bunların 10 bin 658 şubesi bulunuyor. Bu rakam sadece 1 yıl önce 10 bin 985, iki yıl önce ise 11 bin 280 idi. Geçen yıl eylülden bu yıl eylül ayına en fazla şube kapatan banka daha önce Türkiye’den çıkacağını açıklayan ancak daha sonra bunu yeniden yapılandırmaya döndüren HSBC oldu. 102 şubesini bir yıl içinde kapatan HSBC Türkiye’de 89 şubeye geriledi.
EN ÇOK YAPI KREDİ VE AKBANK ŞUBE KAPATTI
İkincilik ise 77 şubesini kapatan Yapı Kredi’de. Yapı Kredi’yi 57 şube kapatmayla Akbank takip etti. Bunların yanı sıra yeni şube açan bankalar da oldu. Açılışta birincilik 1 yılda 10 yeni şube ile Fibabanka’da. Fibabanka orta ölçekli bir banka olarak öne çıkma hedefleri doğrultusunda şube yapılandırmasını güçlendirdiğini açıklamıştı. İkinci ise bir kamu bankası 8 şube ile Halkbank. Üçüncülük 7’şer şube ile Denizbank ve Eximbank arasında paylaşıldı. Ancak, yüzlerce şube kapatılırken karşılığında onlarca şube açılabiliyor olması dikkat çekti. Bir yılda sadece 45 yeni şube açılabildi.