SENDİKALI BANKANIN KÖLELERİ

yazar:

kategori:

Bankacılıkta whatsapp tacizi artık mobbinge dönüştü.  Yerli sermayeli özel bir bankanın satış müdürü gece yarısı dahi personele iş konusunda mobbing yapıyor. Çalışanlar isyanda: Gece yatarken bile mobbing var.
Özel yerli sermayeli bir banka. 
Daha önce toplantı yaptırdığı alana dev posterini astıran megoloman bölge müdürünün bölgesi. 
İşte bu bankada son dönemde çalışanları canından bezdiren bir satış yöneticisi işi o kadar abartmış ki, yasal olmamasına rağmen kurduğu whatsapp grubu ile çalışanlarına gece dahi mobbing uyguluyor.
Söz konusu satış yöneticisinin personelin işte olmadığı saatte bile yazması dikkat çekiyor.
Yargıtay’ın whatsapp grubunun özel hayata müdahale kararına rağmen yasa tanımayan bayan satış yöneticinin whatsapp mobbingi gece 22.00 kadar devam ediyor.
ÇALIŞMA BAKANLIĞI NEREDE?
Banka çalışanları gerek Çalışma Bakanlığı gerekse  Türkiye Bankalar Birliği’nin bu whatsapp tacisine sesiz kalmasına tepki gösteriyorlar. 
Söz konusu banka çalışanı, “gündüz yüzlerce mesaj ve mail yetmezmiş gibi bir de gece evimizde devam ediyor. Bu insanların özel hayatı var mı, işleri var mı demeden. bazen gece yarısına kadar devam ediyor. artık evimizde eşimiz ve çocuğumuzla ilgilenemez duruma geldik“diyor.
SUÇ SAYILIYOR
Öte yandan hukukçular, söz konusu whatsapp’ın banka telefonunda bile kurulu olsa dahi suç olduğunu belirtiyorlar. Bu tür yazışmaların belge olarak saklanılması ve ilerde dava açılması halinde delil olarak kullanılabileceğini bildirdiler.