AKBANK GMY’Sİ NEDEN İSTİFA ETTİ

yazar:

kategori:

Akbank’ta dün süpriz bir istifa yaşandı. 7 yıldır akbank’ta görev yapan Kerim Rota, istifa etti. Kerim Rota, yabancı sermayeli bankaya Genel Müdür olacağı iddia edildi.
Yıl sonu yaklaşırken, bankacılık sektöründe transferler başladı. 2010 yılından bu yana Akbank’ta görev yapan Kerim Rota dün istifa etti. Rota’nın istifa nedeni olarak, körfez sermayeli bir bankaya genel müdür olacağı öne sürülüyor.
Söz konusu bankanın başındaki genel müdürün istifa ettiği yolunda bir süredir söylentiler hakimdi.  ancak konunun basına yansımasından sonra bankadan yapılan açıklamada bu kesin bir dil ile yalanlanmıştı. Bankacılık kulisleri Kerim Rota’nın transferine kesin gözü ile bakıyor.
KERİM ROTA KİMDİR?
Kerim Rota, Kasım 2010’da Akbank’ta Hazineden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Rota ayrıca Akbank’ın iştiraklerinden Ak Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı,Akbank AG Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Akbank (Dubai) Limited ve AKLease Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Akbank’a katılmadan önce çeşitli özel sektör bankalarında Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Kerim Rota, Gazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği mezunu.