GENEL MÜDÜRE SİTEM DOLU MESAJ

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyası genel müdüre doğum günü hediyesini konuşuyor. Ancak o bankanın bir çalışanı genel müdüre öyle bir mesaj attı ki, vicdanları sızlatacak!
Her şey işgüzar bir bölge müdürünün genel müdüre yaranmak ve GMY koltuğunu kapmak için başlattığı “kutlu doğum günü” kutlaması ile başladı. Genel müdüre doğum günü hediyesi vereceğim diye yüzlerce personele adeta mobbing uyguladı. 
Avrupa sermayeli bankanın İstanbul’daki bölge müdürü genel müdürlerinin 40.yaş gününde yani bugün verilmek üzere bir hediye hazırladı. Bu hediye ise portföylerin sınırlarını zorlayan satış hedefi oldu. Bu hedefi tutturmaları için ise adeta psikolojik baskı ve tehdit kullanıldı.
İŞTE O MESAJ
Haberin ParaMedya.com da yayınlanmasından sonra banka çalışanlarından çok sayıda elektronik posta aldık. Söz konusu bölge müdürünün bunu alışkanlık haline getirdiğini ve mobbingin onun için sıradan bir davranış şekli.
Ancak bir elektronik posta ise olayın ne kadar vahim boyutta olduğunu ortaya koydu. Bugün 40.yaş gününü kutlayan genel müdüre yazılmış doğum günü kutlama mesajıydı. 
Bankacının iş güvenliği açısından ismini vermediğimiz o mesaj:
“Sevgili …. Hanım,
Bugün doğum gününüz. 40 yaşınıza basıyorsunuz. Umarım ailenizle mutlu ve sağlıklı bir hayat sürersiniz.
Ben bir şube çalışanınız olarak size hep derin bir hayranlık duydum. Giyiminiz, tarzınız, toplantılarda bize yaklaşımınız bu hayranlığın aynı zamanda büyük de bir sevgiye dönüşmesine neden oldu.
Ancak son bir haftada yaşadıklarımız dahası kabuslarımız inanın bütün bunlara karabasan gibi çöktü. Sizin doğum gününüz bizim için adeta kabus oldu.
Siz şu anda ailenizle belki kutlama yapıyorsunuz. Çocuklarınız yanınızda.  Ancak ben 40 dereceye ulaşan ateşine rağmen çocuğumun yanında değilim. Nedeni ise sizin doğum gününüz. Bölge müdürümüzün size doğum günü hediyesi olarak bize dayattığı hedefler.
Son bir haftadır adeta alarma geçmiş durumdayız. Kredilerimiz tahsis de bekletiliyor. Nedeni ise Çarşamba günü size doğum günü hediyesi olarak sunulacak olması. Müşteri mağdur, biz mağduruz.
Size içten bir doğum günü mesajı yazmak isterdim.
Size hayran ve seven bir personeliniz olarak ancak bunu yapamıyorum.
Emin olun ki, şube personeli olarak yaşadıklarımızı bilseydiniz değil 40 yaş ömür boyu üzüntünüzden doğum günü kutlaması yapmazdınız.
Nice yaşlara ….. Hanım”