BANKACILIKTA EKRAN KAPAMA MODASI

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyası sonunda bunu da gördü. İşten çıkartılan personelin ekranı bir anda kapanıyor. Gereçke: İş aktiniz fesh edildi!
Merkezi Avrupa’da bulunan bir banka son bir haftada yaklaşık 200 personelinin iş aktini fesh etti. İşten çıkartılanlar arasında şube müdürleri ve şubenin çeşitli birimlerinde çalışan personel bulunuyor. 
Ancak bu personellerin işten çıkartılış yöntemleri, Türkiye’de ilk kez yaşanıyor.
EKRAN KAPANDI
Avrupa sermayeli banka aslında son 2 yıl içerisinde en çok küçülen bankalar arasında yer alıyor. Personel sayısını 6 binin de altına indiren bankanın yılın son haftasında böyle bir hamlesi ise onur kırıcı bir şekilde yapıldı. Banka aralarında şube müdürlerinin de bulunduğu bir çok personeline işten çıkarıldığını haber vermedi. Buna karşın ekranlarını kapattı. 
Şube müdürleri sabah geldiklerinde ekranlarını açamadılar. Yapılan görüşmelerden sonra işten atıldıklarını anladılar.
YAKINDA SMS ATARLAR
Bir bankacı bu duruma tepki göstererek şunları söyledi:
“​Ekran kapatarak iş akdi feshi yapmak, insan kaynaklarının son icadı . En önemli görevi işe alım ve işten çıkarma olan İnsan Kaynakları birimleri gittikçe işlevsizleşiyor. İşten çıkarma süreçleri Bankalarda artık İK birimleri tarafından yönetilmiyor. Şube kapatan, küçülme stratejisi izleyen, teknolojiye yatırım yapıp şubesiz bankacılık hedefleyen kurumların ” performansı” bahane ederek, yalan yere yeminler ederek , insanların onuru, gururu, duyguları ile oynayarak, ” kullan, at” mantığı ile personel yönetmek için İK birimlerine artık ihtiyacı yok. Bu birimlerini bir an önce feshedip , daha ucuza outsource edecekleri günler yakın. . Bakalım İnsan Kaynakları çalışanlarına bu durumu Nasıl tebliğ edecekler. Bir SMS mesajı gibi Süpriz yöntemler olabilir .”