KÖRFEZ’DE KABUS GİBİ BEKLEYİŞ

yazar:

kategori:

Yaklaşık 8 aydır ciddi bir personel çıkartmayan körfez sermayeli bankadan yine dumanlar yükseliyor. İddialara göre şube kapatma ve genel müdürlük kadrosundan 400 kişi işten çıkartılacak.
2016 ve 2017 yılında en çok personel çıkartan bankalar arasında yer al alan körfez sermayeli bankada yılın ilk günlerinde gergin bir bekleyiş var. Bankanın çok sayıda personeli işten çıkartacağı yolundaki spekülasyonlar yoğunluk kazanmış durumda.
Paramedya.com’un  bankanın bazı yetkililerinden edindiği bilğiye göre, bir çoğu şube kapatmak olmak üzere yaklaşık 400 personelin iş aktinin feshi için çalışmalar yapılıyor.  Çıkartılacak personeller arasında genel müdürlükteki bazı birim kadrolarından da olacağı öne sürüldü. 
HÜKÜMETİN TEPKİSİNDEN KORKULUYOR
Öte yandan  bankanın bir üst düzey yetkilisi ise, küçülmenin aslında kaçınılmaz olduğunu ancak, hükümetin tepkisinden korkulduğu için bunun bir zamana yayılabileceğini de öne sürdü. Söz konusu yetkili, bankanın geçmiş dönem işten çıkartmalarının özellikle Çalışma Bakanlığı tarafından tepki ile karşılandığını da dikkat çekti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam seferberliği başlattığı bir dönemde de 500’e yakın eleman çıkartan banka büyük tepki çekmişti.