SAHİBİNDEN ACİL SATILIK BANKA

yazar:

kategori:

Bankacılık kulisleri yabancı bir bankanın satış için pazara çıkışını konuşuyor. Gözler yine Körfez sermayesinde.
Bankacılık piyasasında daralma iyici kendisini hissettirirken, yabancı sermaye için cazip olmaktan çıkıyor.  Öz sermaye karlılık oranı bazı bankalarda  hazine faizinin bile altında olması sektörün yeniden tartışılmasına neden oldu. İşte bu ortamda bankacılık kulisleri son bir aydır yabancı sermayeli bir bankanın satışa çıkışı ile çalkalanıyor.
Son yılların popüler bankasının yabancı hissedarı bankanın satışı için uluslararası piyasalarda görüşmelere başladığı iddia ediliyor.
Yine aynı iddialara göre, bankanın bir katı inceleme yapmak üzere gelecek alıcılar için tahsis edildi. DATA ROOM olarak da adlandırılan bölüme şu ana kadar her hangi bir alıcı inceleme amacıyla gelmedi. Ancak bir süredir yabancı hissedarın bankada bulunduğu ve çalışmalar yaptığı belirtiliyor.
NET BİR ŞEY YOK!
Öte yandan bankanın üst yönetiminden bir yetkili, satış ile ilgili olarak  Paramedya.com editörü Remzi Özdemir’e olayı kısmen de olsa doğruladı. Yabancı hissedarın böyle bir niyetinin olduğunu ancak somut bir eylemin olmadığını ifade etti. 
GÖZLER KÖRFEZ DE Mİ?
Öte yandan bankanın satış söylentileri ile birlikte gözler birkez daha Körfez sermayesine çevrildi. İddialara göre, geçen hafta Türkiye’ye gelen Katar Emiri ile bu konuda bir görüşme yapıldı. Katar sermayesinin bu bankanın alımına yeterli bir fon ayırıp ayıramayacağı da tartışılıyor.  Özellikle ambargo nedeniyle sıkıntılı bir dönem yaşayan Katar sermayesinin Türkiye’ye 4-5 milyar dolarlık bir sermaye transferi yapıp yapamayacağı da tartışılıyor.