BANKACININ TWEET İSYANI

yazar:

kategori:

Bayan banka genel müdürünün kadın çalışanlarına yönelik attığı tweetlar, süt izni kullandığı için aynı bankadan atılan genç aneyi isyan ettirdi. İşte işsiz annenin verdiği o yanıt:
Son iki yıl içerisinde süt izni kullanan annelerin işten atılması iddiası ile gündeme gelen Avrupa sermayeli yabancı bankanın Türk bayan genel müdürünün  attığı tweetlere bir yanıt bankacılar arasında gündem konusu oldu.
Geçtiğimiz yıl süt iznini kullandığı için söz konusu bankanın İzmir  bölgesindeki bir şubesinden iştan atıldığını iddia eden Evla Benek  Fazlı, tüm gazetelerde ve televizyonlarda haber konusu olmuştu.
Benek, eski patronunun “Kadın çalışana iş mülakatında çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun? sorusunu sormak bence şiddettir. Kabul edilemez.Erkeklere soruyor muyuz?”şeklindeki tweetine şu yanıtı verdi:
“Sizin bankanızın mülakatında sorulmadığını mı zannediyorsunuz?Gerçekleri nasıl bu kadar çarpıtabilrisiniz?Ya da nasıl bu kadar ayakta uyuyor olabilirsiniz?Herşeyi bir kenara bırakın doğum yaptığım için yalanlarla işten atıldığımı her yerde dile getirdim.Vicdanınız rahat mı?”yanıtını verdi.
Bayan banka genel müdüründen bu tweete her hangi bir yanıt verilmedi.

ÇOK SAYIDA İŞTEN ÇIKARTMA
Söz konusu yabancı banka geçtiğimiz yılın son haftasında çok sayıda şube müdürü ve personelini işten atarak da gündeme gelmişti. Bankanın İstanbul’daki bir bölge müdürü, personel memnuniyeti anketine müdahale eden yazışmasının paramedya.com’da yayınlanması sonucu, bankanın Avrupalı CEO’suna çok sayıda şikayet gitmişti.