BANKALARIN ÜLKER KABUSU

yazar:

kategori:

Türk bankacılık sektörünün yeni kabusu Ülker oldu. Türk Telekom’dan sonra şimdi de 7 milyar dolarlık sorunlu kredi masaya geldi.
Türk bankacılık tarihinin en büyük sorunlu kredisi olarak Turk Telekom’un aldığı kredi gösterildi. Sektör daha bu sorunu çözmeden yeni bir ödeme sorunu daha çıktı. 
Dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Yıldız Holding’in sahibi Murat Ülker 7 milyar dolarlık banka borcu için erteleme istedi. 
Bloomberg’den Kerim Karakaya, Ercan Ersoy ve Aslı Kandemir’in haberine göre, Ülker’den en büyük alacaklı Yapı Kredi Bankası. Akbank, TC Ziraat Bankası A.Ş. , Türkiye Halk Bankası A.Ş. , Türkiye Garanti Bankası A.Ş. , Türkiye İş Bankası A.Ş. , Türkiye Vakıflar Bankası TAO , HSBC Bank A.Ş. , Denizbank A.Ş. veQNB Finansbank A.Ş ise diğer alacaklı bankalar arasında yer alıyor.
7 YIL ÖDEMESİZ ERTELEME
Yıldız Holding bu hafta bir kez daha bankalarla bir araya gelerek pazarlık masasına oturdu. Yıldız, bankaların ilgili kredilerini dokuz yıllık bir vadeye kadar tek bir krediyle konsolide etmesini ve geri ödeme başlamadan önce üç yıllık ödemesizlik süresinin verilmesini istedi. Faiz ödemelerinin dördüncü yılda başlayıp ana ödemelerin beşinci yıldan başlamasını istedi.