BİR CEO NASIL KANDIRILIR?

O bir CEO! O mükemmel bir insan. O herşeyi bilen kişi. O hata yapmaz! Peki o şahane insan nasıl kandırılır? Bir bankacılık klasiği!
CEO nasıl kandırılır;
Çok para kazanır, hiç para harcamaz CEO’lar. Daha hesap verenini gören olmamıştır CEO’nun.
Yerler içerler ve birileri mutlaka hesabını öder ama bu asla CEO olmaz.
Hayatta da böyledir CEO hiç hesap ödemez işsiz kalanlar başkaları olur, CEO en fazla başka şirkette gene koltuk bulur.
Kendiyle de hesaplaşmaz CEO , neden ben? demez, başından beri böyle gelmiş böyle gider patrona yaranmak, onun duymak istediklerini yapmak alt toplamda karı arttırmak önem taşır CEO’nun ajandasında.
Gider olarak personel harcamalarını kısmak çok uygundur ajandası için.
ONUN ADI CEO
Kimin atılmış ?Neden atılmış? Ne şekilde olmuş işten atılmalar? Bunlar genç beyinlerin(!)  işidir zaten. CEO alt toplamla ilgilenir.
Çocuğun okul taksitini, faturalarını , banka borçlarının alt toplamlarıyla boğuşan bankacılar CEO’nun gündeminde olamaz.
CEO İstanbul ise mutlaka bir davet toplantı ya da açılışta bulunmak zorundadır. İstanbul dışında bir otel lobisinde,  lobisiyle yemek yerken bulabilirsiniz CEO’yu.
Gündüzleri toplantısı çok olur CEO’nun .  Kafaları hep yoğundur. Çoğu zaman cep telefonu, tabletleri haricinde bir şeye bakamaz sizi dinlemezler CEO’lar.
O yüzden erken kalkar  CEO’lar sabah 5 te toplantı yapabilecek kapasitede olanları vardır. Varsa böyle bir CEO’nuz yetişmeye çalışmayın sakın,  bir sonra ki gün sabah  4’ de mail cevabı beklemeye başlar eğer cevap verirseniz sabah 5 de atılan mailene.
MÜKEMMEL İNSAN 
CEO lar zengin olmakla birlikte, kendilerini de zenginleştirmiştir çoğu birkaç dil bilir ama konuşmaz . CEO’ya konuşacak kişi bulmakta ayrı bir iştir. Konuşanlar hep CEO’nun duymak istediğini söylerler,  her şeyin çok mükemmel gittiğini düşünmeleri bu yüzdendir CEO’ların.
CEO gerçeği hiçbir zaman bilmez hep alt kadroları onları kandırır. İK mükemmeldir,  aslında berbat olsa da CEO bilmez. Mükemmel sanarak devam eder. Bilemez CEO, kandırılmıştır.
Komisyonlar artıyor sanır CEO, oysa aynı müşteriden fazlasıyla komisyon alınmıştır. Uzun vadede bu müşteri kaybıdır. İyi müşteriler terk etmiştir seni sen alt toplamla ilgilenirken. CEO komisyon artmış sanır alt toplamdır önemli olan.
Bakın bakalım yönettiğiniz büyüklüklere kaç tane kira hesabı kaç apartman hesabı kaldı? Komisyon alırken vadesiz mevduat kaynakları ne oldu?
ÇABUK SİNİRLENİRLER
CEO’lar kolay kandırılır gündemleri yoğun, kafaları meşguldür, rakamları çok kolay arttırırsınız, ama bakın bakalım nerden geliyor bu rakamlar bulabilecek misiniz?
Kısa çeyrek ömürlerde kalıcı başarı için,  nitelikli insan faktörü çok önemlidir. Bankacılık güven ve tecrübe işidir. Oysa güvensiz bankacılar CEO’ları kandırır.
Vadeli mevduat kaynaklarınız eriyor fark eden var mı? Küçük küçük düşünen, büyük paralar verilen transferler keseleri dolduruyor, kısa vadede çok iş yapma telaşı, kaliteli uzun vadeli çalışacak müşterileri yok ediyor. Bir çeyrek ömürde yılların birikimi zarar görüyor.
Atacak insan bulamayınca nerden kar edecek bankalar?
Sahiden sizleri kandırmak bu kadar kolay mı?
CEO olmak işin en kolay yolu ne de olsa hesabı başkaları ödüyor.