DİŞ OLAYINDA ÇİFTE STANDART

yazar:

kategori:

Diş doktoruna gitmeden fatura aldığı iddiası ile bir personelini kovan bankanın aynı faturayı alan bir başka personelini sadece uyardığı öğrenildi. Skandala binlerce bankacının karışmasına rağmen tek bir kişinin kovulması kafa karıştırdı.
“….diş tedavilerine ilişkin yapmış olduğu ödemelerin incelenmesi neticesinde 2015-2017 yılları arasında kesilen faturaların bir diş hekiminde yoğunlaştığı, ilgili diş hekiminin aktif olarak görev yapmadığı ancak asistanı tarafındanfaturaların kesilmeye devam edildiği, ilgili yıllarda 1 dönem hizmet almadan fatura ibraz edilerek, tutarı tahsil ettiğiniz anlaşılmıştır”
Bu cümle bir bankacının kovulmasına neden olurken, aynı cümle aynı iddia bir başka personelin sadece uyarılmasına neden oldu. Yerli sermayenin 400 liralık diş faturası olayını iş akti feshine bahane olarak kullandığı iddia ediliyor. 
Haberin www.ParaMedya.com da yer alması üzerine tartışma başladı. üzerine  bazı bankacılar  meslektaşlarını usulsüzlükle suçlayıp bankanın haklı olduğunu savundu. 400 liralık diş faturasının usulsüzlük olduğunu iddia edenlere karşılık, bazı bankacılar ise, buna karşı çıktılar.
BİLİNEN BİR ŞEY
Söz konusu bankada uzun süredir yöneticilik yapan  bir bankacı, bu olayın herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu  belirterek, “bu limitlerin suiistimali yıllardır bilinen bir şey”dedi.
Olayın geçen yıl belgeleriyle ortaya çıktığını da belirten bankacı, “Olay bir yıl önce ortaya çıktı. Banka çalışanları yöneticiler de dahil olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi , diş ödenekleri için hapiste olan bir doktordan diş muayenesi faturası almıştır. Banka iç denetim başlatmış yalnız sadece alt düzey çalışanları denetlemiştir.”dedi.
ÇİFTE STANDART
Banka suç olduğunu iddia ettiği bu olay ile ilgili olarak bazı kişilerin iş aktini fesih yerine sadece uyarı verdiği iddia edildi.  Bir banka çalışanı, bu olaya bulaşan çok sayıda kişilerin ismi iç kontrolün elinde. İşten çıkartmak istediklerine bunu bahane olarak kullanıyorlar”diye iddiada bulundu.