O BANKACI KONUŞTU

yazar:

kategori:

Aksiyon planın ne diyen bölge satış müdürünü döven bankacı paramedya.com’a konuştu. O kadar sınırları zorladı ki, elimden bir kaza çıkmadığı için şükrediyorum!
Ahmet  B, 12 yıllık bankacı.
Daha Meslek Lisesi son sınıfında  stajer olarak başladığı ve üniversite sonrası da devam ettirdiği bankacılığı talihsiz bir olay ile sonuçlandırdı.  Çalıştığı yabancı sermayeli bankada  satış yöneticisine yumruk attığı için tazminatsız iş akti fesh edilen bankacı halen yaşadığı olayın etkisi altında.
Yaşananın bir cinnet olduğunu belirten Ahmet B, “Daha büyük olayı neden olabilirdi. O an öyle gözüm dönmüştü ki, cinayete bile neden olabilirdi”dedi.
Olay gününü anlatırken bile halen öfkelenen bankacı Ahmet B, “tüm bankacılar adına hedef denilen bu acımasız sistem nedeniyle adeta ruh sağlığını kaybetti”diyerek şöyle devam etti:
“Şubede çalışıpda ruh sağlığım yerinde diyen personel yalan söylüyor. Hepimizin çekmecesinde antidepresanlar var.  İşyerinde ekmek kavgası nedeniyle her türlü baskıya ve psikolojik tacize ses çıkartmıyoruz ama eve gidince eşimize, annemize ve çocuklarımıza adeta patlıyoruz. Bir çok arkadaşımızın evlilikleri bankada uğradıkları psikolojik tacizden dolayı bitti.”
BÖLGE BASKISI DAYANILMAZ
Şube personelinin üzerinde bölge müdürü ve satış müdürü baskısının dayanılmaz olduğıunu da dikkat çeken Ahmet B, “bu baskılar böyle devam ederse istenmeyen şeyler mutlaka olacaktır”dedi.
“Sizin başınızda zaten sizden sorumlu bir şube müdürü var. O baskı yapıyor. Onun baskısı yetmezmiş gibi bir de satış müdürleri var. Daha sabah ekranı açar açmaz günaydın demeden  bugün ne yapacaksın mesajı geliyor. Ellimin körünü yapacağım elbette ki  hedefimi tutturmak için çaba sarf edeceğim”diyen  Ahmet B, şunları söyledi:
“Bu satış müdürlerinin mail, messenger ve whatsapp tacizlerinden iş yapamaz hale geldik.Adamlar satış müdürü değil sanki taciz müdürü. Sürekli olarak bir ay sonrasının hedefini soruyor. Önümüzdeki ay ne kadar yapacaksın, ne kadar satacaksın. İyi de  Türkiye’de kimse yarını bilmezken ben bir ay sonranın satış rakamlarını nasıl sana tahhüt edeyim. “

NEDEN DÖVDÜ
Bölge satış müdürüne dayak olayını da anlatan bankacı, “hedefin dışında sırf  bölge müdürüne yalakalık olsun diye sigorta kampanyası düzenlediler. 3 bin lira kredi için gelene bile en az 500 liralık sigorta satışını zorunlu kıldılar.  Bunu adama kabul ettirsen bile vicdanına kabul ettiremiyorsun. Masaya gelen müşteri zaten tükenmiş senden 3 bin lira kredi için adeta ağlıyor. Bu adama 500 liralık saçma sapan sigortayı nasıl satayım. Son 3 günde sürekli olarak sigorta satışını sordu. O günde tam 6 kez bu satış ile ilgili aksiyonumu sordu. Ekranı kapattım ve bölgeye gittim. Kapıda karşılaştım o kadar sinirlendim ve gözüm döndü ki, yumruğu indirdim. Daha da kötüsü olabilirdi. O an aklıma çocuklarım geldi.”diye konuştu.