GARANTİ BANKASI HIZLI BAŞLADI

yazar:

kategori:

Garanti Bankası’nın ilk çeyrekteki net karı, 1.63 milyar lira olan beklentileri aşarak 2 milyar lira olarak gerçekleşti.
Garanti Bankası ilk çeyrekte 2 milyar lira net kar açıkladı. Garanti Bankası, 2018 ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bankanın ilk çeyrekteki net karı, 1.63 milyar lira olan beklentileri aşarak 2 milyar lira olarak gerçekleşti
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sözen; “Küresel piyasalarda, gelişmekte olan ülkelere olan fon akışları devam etti. 2017’yi senelik %7,4 büyüme ile tamamlayan Türkiye, 2018’in ilk çeyreğinde ılımlı yavaşlamaya rağmen güçlü büyüme performansını sürdürdü. Garanti de bu dönemde ekonomiye verdiği kesintisiz desteği devam ettirdi.” dedi.
Konuyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Fuat Erbil;2018 yılına zorlayıcı piyasa koşullarında ekonomiye destek vermeye devam ederek güçlü bir başlangıç yaptık. TL kredilerde sektörün üzerinde büyürken, tüketici kredilerinde liderliğimizi sürdürdük. 2018 yılının ilk üç ayında TL kredilerimizi ve TL mevduatlarımızı, müşterilerimizin bize güveniyle %4 büyüterek pazar payı kazandık. Güçlü sermayemiz, uyguladığımız etkin risk yönetimi, istikrarlı ve ihtiyatlı politikalarımızla sağlam aktif kalitemizi korurken, sürdürülebilir kalkınma odağıyla çalışıyor, müşterilerimizin çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz. Bankacılık sektörünün dönüşümüne öncülük ederken, dijital bankacılıkta attığımız tüm yenilikçi adımlarla müşterilerimize hız ve kolaylık sağlıyor,  mükemmel bir müşteri deneyimi yaşatmayı amaçlıyoruz.” dedi.