GÖZLER ŞOK HALKA ARZINDA

yazar:

kategori:

Önce Beymen sonra DeFacto halka arzı ertelendi. Şimdi Gözler 8-9 Mayıs’ta  talep toplayacak olan Şok Market’lerde. Peki bu halka arz da iptal edilecek mi?
Türkiye’de birkaç ay öncesine kadar borsa açısından oldukça iyimser bir hava vardı. Gelen tüm olumsuz haberlere göre borsanın yükselişi beraberinde yeni halka arzları getirdi. Trabzon Limanı ve Park Medikal’in başarılı halka arzı çok sayıda şirket halka arz kararı aldı. Ancak  erken seçim kararı, yüksek enflasyon ve döviz kurlarında kontrol edilemiyen yükseliş borsada tüm hesapları alt üst etti. 
ŞİMDİ ŞOK MARKET
Önce Beymen sonra DeFacto halka arzı ertelenirken gözler  önümüzdeki hafta talep toplayacak olan Şok Market’e çevrildi. Ülker Grubu’na ait Gözde Girişim iştiraki olan Şok Marketler halka arzında talepler 8-9 Mayıs’ta  toplanacak.
Halka arzda 1 TL nominal değerli pay başına talep toplama fiyat aralığının daha önce açıklandığı gibi 12.00 TL – 14.40 TL olduğu hatırlatıldı.   Şok Marketler’in sermayesinin 578.5 milyon liraya  artırılması işleminde ihraç edilecek toplam 218.5 milyon TL  nominal payın halka arz edileceği duyurulmuştu. Buna göre, halka  arz büyüklüğü 2.6 milyar lira ile 3.1 milyar lira arasında değişecek.
İPTAL EDİLECEK Mİ?
Bir haftada iki önemli halka arzın iptalinden sonra Şok’un halka arzının iptalinin şu ana kadar söz konusu olmadığı  belirtiliyor. Şirket yetkilileri, piyasadaki gelişmeleri yakından izlediklerini söylüyorlar. Ancak borsa çevreleri, yeterince talebin olmaması halinde bu halka arzından iptal edilebileceğini öne sürüyorlar.