ŞOK HALKA ARZINDA GARANTİ VE YAPI KREDİ ISRARCI

yazar:

kategori:

Önce Beymen sonra DaFacto ertelendi. Ancak Ülker Grubu Şok Marketler’in halka arzında  Konsorsyum lideri Garanti ve Yapı Kredi ısrarlı. Peki bu kadar büyük halka arz başarılı olur mu?
Türkiye’nin lüks moda pazarının büyük bir bölümünü elinde tutan  Beymen yüzde 43’lük hisse satışını yapamamasından dolayı halka arzı iptal etti. Bu halka arzdan yaklaşık 300 milyon dolar para beklerken Beymen’in geri çekilmesi  yaklaşık 700 milyon dolarlık bir halka arz olacak olan Şok’un ne olacağı tartışma konusu oldu.
Borsacılara göre bu kadar büyük halka arz için zamanlama çok yanlış.  218.5 milyon adet hisse satışı planlanan Şok Market’te halka arzdan elde edilecek gelir bugünkü kurlara göre 620-720 milyon dolar.  Borsa erken seçim kararından bu yana yaklaşık yüzde 7 düştü. Özellikle de yabancı satışları dikkat çekiyor. 
İPTAL YOK!
Şok Marketler  halka arzı ile ilgili çalışmalar hızla sürüyor. 8 – 9 Mayıs 2018 tarihlerinde talep toplanacak olan Şok Marketler hisse senetlerinin halka arzı, Garanti Yatırım’ın lider olduğu bir konsorsiyum aracılığıyla gerçekleşecektir. Yapı Kredi Yatırım’da eş lider olarak bu halka arzda görev yapacak. Her iki kurum da bu halka arz için adeta seferberlik ilan etmiş durumdalar.