PENTA Teknoloji borsaya geliyor

yazar:

kategori:

Yıldız Holding çatısı altında faaliyet gösteren ve Türkiye’nin lider teknoloji dağıtıcısı şirketlerinden biri olan Penta Teknoloji, SPK’nın halka arz onayının ardından 10-11 Mayıs tarihlerinde talep toplamaya hazırlanıyor.
Sermaye artırımı ve ortak satışı yoluyla toplamda 19.764.345 TL; ek satış da dahil olmak üzere 21.345.493 TL nominal değerli payı halka arz edecek Penta’nın talep toplama fiyat aralığı ise 
9,5 TL – 11,4 TL  olarak belirlendi. Ek satışın tamamının gerçekleştirilmesi durumunda ise Penta’nın halka açıklık oranı yüzde 44,86 olacak.
DÜNYACA ÜNLÜ 16 MARKANIN TÜRKİYE TEK DAĞITICISI 
Penta, satış kanallarını dört ana grup altında topluyor. Bu kanallardan en büyüğü organize perakende olurken; organize perakende kanalında teknoloji marketleri, online perakende firmaları, telekom operatörleri, büyük mağazalar ve indirim marketleri yer alıyor. 
Kurumsal bayiler ise Penta’nın dağıtımını üstlendiği ürünleri katma değerli hizmetlerle  satışını gerçekleştiriyor. Devlet kurumları ve büyük kurumsal müşterilerin her türlü teknoloji ürünü ihtiyacı kurumsal bayiler tarafından karşılanıyor.