KARI YÜZDE 65 ARTAN BANKADAN SIFIR ZAM

yazar:

kategori:

Bankalar bilançolarını bir bir açıklarken, en ilginç olay Avrup sermayeli bankada yaşandı. Karı yüzde 65 artan banka binlerce personeline gerekçesiz sıfır zam yaptı.
Bankalar artık kolay para kazanma formülünü buldu. Geçtiğimiz yıl en çok şube kapatan ve personel çıkartan bankalar arasında yer alan Avrupa sermayeli banka, 2018 yılının ilk bilançosunda karını şu ana kadar açıklanan en iyi kar artışını sağladı. Bankanın karı yüzde 65 artarken, binlerce  personel ise 1 yıl boyunca hiç zam almadan çalışacak. Bankanın insan kaynaklarının yaptığı zam oranı kısmi bir personele yansıtılırken, çok sayıda personelin maaşına hiç zam yapılmadı. Zam yapılan personele oran mail ile bildirilirken, yapılmayanlara açıklama dahi yapılmadı.
ENFLASYON KAYBI
Büyük baskı altında çalıştıklarını belirten banka personeli, sıfır zama tepki gösterdiler. Verilen hedefleri büyük çapta tutturmalarına rağmen bankanın hiç zam yapmamasının bir nevi mobbing olduğunu belirten banka çalışanları, “ şu anda yüzde 12 civarında olan enflasyon hiç zam almamamızdan dolayı otomotikman yüzde 12 eriyor. En acısı ise hiçbir açıklama dahi yapılmadı”diye tepki gösteriyorlar.