Denizbank, ziraat bankası mı oluyor?

yazar:

kategori:

Çiftçiye destek amacıyla kurulan Ziraat Bankası pazar payını Denizbank’a kaptırıyor. Denizbank yüzde 41 pazar payı ile tarım bankacılığında özel bankalar arasında lider konumuna yükseldi.
Ziraat ve çifçiyi desteklemek amacıyla kurulan Ziraat Bankası  son yıllarda bu misyonunu özel bankalara kaptırıyor. Tarım bankacılığı  bankaların en gözde birimleri haline gelirken, Denizbank’ın pazar payı yüzde 41 ulaştı.  Özel bankalar arasında lider konumunda olan Denizbank, pazar payında Ziraat Bankası ile yarışıyor.
DenizBank, Çiftçiler Günü’nü Deniz Kule’de gerçekleştirdiği bir dizi etkinlikle kutladı. 
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş; “DenizBank tarımda milli misyon üstlenmiş bir banka. 2002 yılından bu yana tarıma özel, uzmanlaşmış ekiplerimiz ve yüzlerce ziraat mühendisimiz ile hizmetlerimizi Türkiye’nin dört köşesine taşıyor; yılda ortalama yüzde 46 büyümeyle tarımda Türkiye’nin lider özel bankası olmaya devam ediyoruz. Diğer yandan, tarıma özel dijital ürünlerimizle de bir bankadan beklenmeyecek atılımlar gerçekleştiriyoruz. Ancak bizim için en büyük gurur, söz konusu yapılanmayla Türkiye’de tarım bankacılığına daha fazla oyuncunun katılması için bir teşvik ortamı yaratmış, toplamda tarıma verilen desteğin büyümesine destek sunmuş olmak. Mayası tarımla yoğrulmuş toprakların evlatları olarak, çiftçimizin yüzünü güldürmeyi sürdüreceğiz”. 

Dünyanın dokuzuncu büyük tarım ekonomisi konumunda bulunan Türkiye’de, 2002 yılından itibaren bu alana desteği ülke geleceğine destek olarak gören DenizBank, Türkiye çapında, üreticiler ile yan yana gelmek suretiyle düzenlediği Çiftçiler Günü özel etkinliklerini, İstanbul’daki Genel Müdürlük binasında gerçekleştirdiği organizasyon ile tamamladı.
Söz konusu davette, DenizBank’ın tarım yolculuğu tüm detaylarıyla paylaşılırken, bankanın 10 yıldır Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirdiği “Tarım ve İnsan” Fotoğraf Yarışması’ndan en seçkin eserler, Genel Müdürlük binasında sergi alanı olarak hizmet veren GaleriDeniz’de misafirlerin beğenisine sunuldu.  
“DenizBank; çiftçiyi tefecinin elinden kurtaran banka”
Toplantıda konuşan DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, 16 yıl önce çiftçiyi tefecinin elinden kurtarmak üzere yola çıktıklarını ve bugün geldikleri noktada Türkiye’de tarımın ve çiftçinin bankası olarak anılmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Ateş şöyle devam etti; “2002 yılında tarımı ülkemizin geleceği için kritik sektör olarak sahiplendiğimizde, çiftçinin sorunlarına odaklanan tek özel bankaydık. Bugün 14 ayrı banka tarım bankacılığı hizmeti sunarken; oluşturduğumuz model sayesinde sektöre sağlanan toplam finansman 92 milyara ulaşmış bulunuyor. Yola çıktığımız günden bu yana 20 katın üzerinde artırdığımız, Türkiye’nin her köşesine hizmet götüren tarım şubelerimiz, yeri geldiğinde üreticinin tarlasına, bahçesine kadar ulaşmak üzere dijital araçlar ve teknolojiyi de dahil etmek suretiyle geliştirdiğimiz hizmet anlayışımız, 1 milyonu aşan çiftçi müşterimiz ve aralarında asırlık bankalar da bulunan kamu bankaları dahil edildiğinde yüzde 13 oranındaki pazar payımız ile Türkiye’de tarıma en çok kredi kullandıran, lider özel banka konumundayız”. 

Tarımın sadece kırsal alanda yaşayan vatandaşların geçimlerini sağladıkları bir kaynak değil, gelecek için stratejik bir sektör olarak ele alınması gerektiğine dikkat çeken Hakan Ateş; “16 yıllık süre zarfında Türkiye’de tarımın finansmanını baştan aşağı değiştiren en önemli finansal inovasyon olarak öne çıkan Üretici Kart başta olmak üzere, üreticilerin gerçek sorunlarına çözüm getirmek hedefiyle hemen hemen tüm zirai ürüne özel bir bankacılık ürünü