Ver 40 bin USD at bankacıyı

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük bankası yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. Gişe personelinin yerine 40 bin dolara alınan makinayı koyuyor. Gişeciler ise yarı yarıya işsiz kalacak.

 
Kimisi buna dijitalleşme kimisi ise bankaların  daha az maliyetle  daha çok kazanma hırsı diyor. Ancak bankalar hiç bir şeye aldırmadan her geçen gün işlerini daha az personelle yürütmenin çabaları içinde. İşte bu çabalardan biri de Türkiye’nin en büyük özel bankalarından biri yeni bir uygulamayı hayata geçiriyor. İnsansız bankacılık olarak da nitelendirilen sistem ile ilk aşamada bankadaki tüm gişe personelinin sayısının yarı yarıya azaltılması planlanıyor.
2  BİN KİŞİ İŞSİZ KALABİLİR
40 bin usd değerindeki işlem makinaları bir yıl içerisinde tüm şubelere konulacak. Bu makinalarda 50 bin liraya kadar nakit çekimi, para yatırma, otomotik fatura talimatı, kredi başvurusu ve hesap açma dahil onlarca işlemi yapacak. Makinalar şu aşamada sadece çek senet işlemi yapamıyacak.
Yerli sermayeli bankanın bu sistemi hayata geçirmesi ile birlikte yaklaşık 2 bin civarında bir gişeci personelini  ya farklı bir göreve kaydıracak ya da işten çıkartacak.  Son dönemde operasyon kadrosunu azaltması ile de bilinen bankanın daha sonraki hamlesinin ise bireysel pörtföylerin devre dışı bırakılması olduğu öne sürülüyor.