O bankadan Türkiye’ye ihanet!

yazar:

kategori:

Türkiye tarihinin en büyük  ekonomi savaşını verirken, yabancı bir banka ülkemizi adeta sabote edercesine uygulamalara imza attı. İşte binlerce esnafı zor günde soyup soğana çeviren bankanın yaptıkları:
Başta Amerika olmak üzere bazı ülkelerin ülkemize karşı açtığı ekonomik savaş her geçen gün daha da büyürken, içerde ise yabancı banka adeta turuva atı gibi ekonomimizi sabote ediyor. Son dönemde en çok şube kapatan ve personel  çıkartan bu Avrupa sermayeli  banka, son bir haftada “bu kadar da olmaz”denilecek kararlara imza attı.
İşte Türkiye’yi çerden vurmaya çalışan bankanın yaptıkları:
YORUMSUZ OLARAK VERİYORUZ! 
-13.08.2018 tarihinde aynı gün içerisinde 2 kez toplantı düzenleyen banka üst yönetiminin şubelere deklere ettiği talimatlar şu şekilde.
1-Kredili Mevduat Hesaplarının kullanımı faiz üst sınırının yıllık %24,24  olması nedeni ile banka genelinde iptal edilmiştir.Mevcut KM/H riskleri yıllık %42 faiz ile bch ya da overnight kredi kullandırılmak sureti ile kapatılacaktır.
2-Kobi ve Ticari müşterilerde risk derecesi 3 ve altında olan müşterilerin riskleri tasfiye edilecek.Limit-risk olarak geri ödemeler yapılacak ve ilave kullandırım yapılmayacaktır.Riskler kapatıldıktan Sonra bu firmalar ile kredi ilişkisine girilmeyecektir.
3-Risk Rating notu 3’ün üzerinde olan firmalar ile çalışılacak ve bu firmalara da 15 spread altında fiyatlama yapılmayacaktır.Kredi kullanmak konusunda fiyatlamayı kabul eden olursa sadece rotatif kredi veya overnight kredi kullandırımı yapılabilir.%35 altı fiyatlama ile şubelerin fiyat talebi yapmaması gerekir.
4-Müşterilere asla “kredi kullandırmıyoruz”denmeyecek.Asla tartışılmayacaktır.Faiz oranını minimum %35 olarak söylediğinizde kabul eden olursa bch ve overnight için kullandırım talep edebilirsiniz.
5-Tüm odağınız mevduat olacak.Kredi iştahımız Yok.
6-Döviz kredilerinin faiz oranı minimum yıllık %12 olarak güncellenmiştir.
7-Mevcut BCH hesaplarının faizi %35 olarak güncellenecek olup kabul etmeyenleri kapatacağız.
8-En önemlisi asla dışarı Bilgi sızmamasıdır.Yazışma istemiyoruz.Malum BDDK kontrol ediyor.