Dövizci banka müdürü operasyonu büyüdü

yazar:

kategori:

Antalya’da bir kamu bankası müdürünün  düşük fiyattan döviz satacağı beklentisiyle gerçekleştirdiği vurgunda gözaltı sayısı 8’e yükseldi.
Her şey bir gece bir kamu bankasının sistem hatasından dolayı  ucuz dolar satması ile başladı.
Bazı kişilerin bu yönteki hırsını iyi gören, kamu bankası müdürü  bunu büyük bir vurguna çevirdi.  Şehirdeki bir çok döviz büfesine ucuz döviz satma vaadi ile para toplayan şube müdürü ortadan kaybolmuştu.
zmir’de yakalanan banka müdürü A.İ. ile 3 kişinin ardından, 4 kişi daha gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 8’e yükseldi.
VURGUNUN BOYUTU
Öte yandan şube müdürünün vurgununun boyutu halen netleşmedi.
Dolandırıldığını belirterek polise başvuran dövizci ve bazı para sahiplerinin sayısının oldukça fazla olduğu öne sürülüyor. 
KAFEYE BASKINDA YAKALANMIŞTI
Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında özel ekip kuran Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü, A.İ.’nin İzmir’de olduğu bilgisine ulaştı. A.İ.’nin, İzmir’in Torbalı ilçesinde amcası İ.İ.’nin yanında olduğunu tespit eden polis, araştırmalarını bu yönde sürdürdü. İzmir ile Alanya polisi, teknik ve fiziki takibin ardından A.İ.’nin Yunanistan’a kaçmak için A.Y.O. ile buluşacağını tespit etti. Önceki gün Torbalı’daki bir kafeye baskın düzenleyen ekipler A.İ., amcası İ.İ., kaçması için kendisine yardım ettiği iddia edilen A.Y.O. ve A.G.’yi yakaladı. Şüphelilerin üzerinde yüklü miktarda TL, döviz ve tabanca ele geçirildi.
4 KİŞİ DAHA GÖZALTINDA
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından 4 şüpheli, Alanya polisi tarafından ilçeye getirildi. 4 şüphelinin işlemleri sürerken, soruşturma kapsamında M.A., C.T., Y.G. ve S.A. da polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.