Kaşıbeyaz neden konkordato istedi?

yazar:

kategori:

Bir kebapçının bile konkordato talebinde bulunmasının yankıları sürerken, şirket gerekçe olarak bankaların kredi vadesini geri çekmiş olmasını gösterdi.
Şirketten yapılan açıklama dikkatlerin yeniden bankalara çevrilmesine neden oldu. Zira bir süredir bazı özel bankaların kredileri geri çağırdığı biliniyor. Bankaların bu geri çağırma operasyonu karşısında şirketlerin konkordato silahını çekmesi  arttı.
Bu silahı kullanan şirketlerden biri olan Kaşıbeyaz şu açıklamayı yaptı:
“Şirketimiz, 65 seneyi aşkın bir sürede kurucumuz Ahmet Kaşıbeyaz öncülüğünde Aksaray’da küçük bir dükkanda bir başarı serüveni olarak yolculuğuna başlamıştır. Yıllar içerisinde Florya’da yiyecek ve içecek sektöründe lider ve milli bir değer olan bir marka haline gelmiştir. İş bu marka ve şirket Ahmet Kaşıbeyaz’ın üstün ve dürüst çalışması sonucunda bütün Türkiye’de ve yurtdışında tanınan  ve yüksek değerde katma değer ve istihdam yaratan bir şirkettir. Ancak son zamanlarda dünyada meydana gelen sosyal ve ticaret savaşları ile iç talepler azalmış, girdi maliyetleri çok yükselmiş, kurumsal bir yapı içerisinde gelir-gider dengesizliği dayanılmaz hale gelmiş, banka kredi vadeleri geriye çekilmiş, Türkiye üzerindeki ekonomik spekülasyonlar oluşmuş, en önemlisi de finansal maliyetler son derece artmış ve artık karşılanamaz hale gelmiştir. Şirketimiz, piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak amacıyla Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmıştır.”