TUGCELİK’TE CAN YAKAN OPERASYON!

yazar:

kategori:

SPK’nın onca tedbirine rağmen küçük yatırımcının canı yanmaya devam ediyor. Tugcelik hisse senedinde küçük yatırımcıyı perişan ettiler.
Sermaye Piyasası Kurulu son yılların en hassas denetimini sürdürüyor. ancak yine de yatırımcının mağduriyetinin önüne geçilemiyor.
İşte borsada operasyon adı verilen yöntem ile küçük yatırımcının canını yakan senetlerden biri de Tugçelik. Hisse senedi cuma günü 4.75 lirayı gördükten sonra 4.14 lira yani taban fiyattan kapattı. Son bir haftada 2.5 liradan 4.75 liraya kadar yükselen senette grafige bakıldığında kafalar karışıyor. Zira senet sert bir şekilde düşerek 2.5 liraya geriliyor. Tekrar bu seviyelerden yükselerek 4.75’i görüyor.  cuma günü senette 1 milyon lotun üzerinde işlem yaparak günü 789 bin lot ekside kapatıyor. Yine A! Capital Menkul ise 1 milyon 688 bin lot işlem yapmasına karşın sadece 417 bin lot alış işlemi gerçekleştiriyor.

ŞİRKET PATRONU ALDI
Bu arada Kap’a ulaşan ortak alışı ise küçük çapta da olsa kafaları karıştırdı. Zira hisse senedinde ortağın neden 4.50 fiyattan alım yaptığı anlaşılmadı. 
Senetteki bu hareketin kafaları karıştıran diğer boyutu ise hissenin kar açıklamasına rağmen bu taban hareketin gerçekleşmesi oldu.
Şimdi gözler SPK ve BİST uzmanlarında.