Banka hisseleri darmadağın oldu

yazar:

kategori:

Üç kamu bankasına işsizlik fonundan 11 milyar lira aktırıldığı haberinin  doğrulanması,borsada banka hisselerine sert satış getirdi. En büyük darbeyi  Garanti ve Akbank hisseleri yedi.
Ekonomist Uğur Gürses tarafından ortaya atılan iddianın Cumhurbaşkanı sözcüsü tarafından doğrulanması  borsada işlem gören banka hisselerine sert yabancı satışı getirdi.
İşsizlik fonundan 11 milyar liranın üç kamu bankasına aktarıldığı iddiası bugün borsada en çok Garanti ve Akbank hisselerini olumsuz etkiledi. Önceki gün 7.11 liradan kapanan Garanti Bankası hisse senedi yüzde 7.59 doğer kaybı ile 6.570 liradan kapandı.
YABANCI SATTI
Garanti Bankası hisse senedinde BGC Partners 12 milyon 436 bin lot gibi oldukca ciddi bir satış yaptı. Yine Merrill Lync 6 milyon lotun üzerinde satış yaptı. 
AKBANK DA DEĞER YİTİRDİ
Borsada yabancı satışına hedef olan bir başka banka hisse senedi ise Akbank oldu. Bu bankanın hissesi de Garanti Bankası ile aynı seviyede yüzde 8’e yakın değer yitirdi. Bu senette satıcı tıpkı Garanti’deki gibi BGC Partners ve Merrill Lync oldu.
TÜM BANKALAR 
Garanti ve Akbank’ın dışında borsadaki tüm banka hisseleri değer yitirdi. Bu bankaların değer kaybı yüzde 5 seviyesinde kaldı.