Bunu yazan bir bölge müdürü

yazar:

kategori:

Bankacılık dünyası bu bölge müdürünü konuşuyor. Personeli açık açık tehditi ederek , bölgesinde çalışanlarına kan kusturan bu bölge müdürü, adeta mobbing yapmak bedava diyor!
Mobbing, bankacılık sektöründe artık gizli kapaklı değil açık açık yapılıyor. Hukuki anlamda cezasının çok az olması, bazı banka bölge yöneticilerinin bu işi sistemetik bir şekilde yapmaına neden oluyor.
Bankacılık dünyası son krizle birlikte adını daha çok duyuran bir bölge müdürünü konuşuyor. Daha önce topuklu ayakkabı giyinen bayan personellerin ayakkabısına basması ile de tanınan bu bölge müdürünün son icraatı, tehdit niteliğinde mail oldu.
Personelin kriz nedeniyle hedefini tutturamamısını “kriz varsa o zaman bizde ona göre hareket ederiz o zmmmmmmmm!!!!!!! 1111”diye açık açık tehdit maili atan bölge müdürü konusunda bankası sesiz. Daha önce bir çok personelin şikayetini “başarılı olduğu”gerekçesiyle görmezden gelen yabancı ortaklı bu bankanın bu maile olan tavrı merak ediliyor.
AÇIK AÇIK MOBBİNG
Eski bir banka yöneticisi, söz konusu elektronik postanın açık bir tehdit içerdiğini belirterek şunları söyledi:
“Bazı Banka üst yönetimlerinin, satış müdürlerinin sahaya attıkları Mail’ler gösteriyor ki, tepedekiler yine sahayı görmüyor, derdini anlamıyor ve çözüm üretmiyor. Bunun yerine aynı matbu maillerini atarak, tehdit ederek, piyasanın içinde yaşanan sorunları görmezden gelerek  şubelerde çalışanların üzerinde psikolojik baskı kurmayı tercih ediyor. Sıcak gündemin müşteriler üzerinde yarattığı psikolojik etkileri yok sayan üst yönetimlerin bu yaklaşımı, Genel Müdürlük ve Şubeler arası iletişim kopukluğunun, aynı dili konuşmamalarını en net göstergesi. Normal şartlarda ve normal işletmelerde bu tür bir iletişimsizlik, yönetimsel açıdan bir zaafiyet olarak değerlendirilebilir ancak Banka’lar hariç. Çünkü onlar bu tarzı bilerek ve isteyerek sürdürüyor. Gerekesi ise basit. Bu ülkede Mobbing yapmak bedava…”