ALTIN ALTINI VURUR MU?

yazar:

kategori:

Ayı ve Boğa’nın bu haftaki keyifli borsa sohbetinin konusu altın olunca söz istemeden Koza Grubu hisselerine geliyor. Muhteşem borsa sonbeti burada.
BOĞA: Selam Ayı kardeş.. Geçen hafta o kadar karamsar oldun ama bak borsa 81 bin puanı gördü. Hemde kim ne alsa para kazandı. 
AYI: Sen öyle san her senetten kimse kazanmadı. Kazananlar yine banka hisseleri oldu. Baksana Koza ve grup hisse senetleri darmadağın oldu. Yatırımcısı adeta ağlıyor.
BOĞA: Birinci kural politikaya bulaşmayacaksın azizim. Sen eğer profesyonel olarak şirket yönetiyorsan sana ne politikadan. Sen kalkıp hükümete elindeki medya gücü ile kafa tutarsan elbette yatırımcın tedirgin olur ve elindeki hisse senedini satar çıkar.
AYI: Koza Altın ve Koza Madencilik’teki düşüş sence sadece politikadan rahatsız olan yatırımcıların satışı mı? Bunda altının sert düşüşü etkili değil mi?
BOĞA: Bak benim güzel kardeşim. Elbette altın düştü ama ortada külçe külçe altın mı var ki altın fiyatlarından etkilensin. Ortada bol bol iptal edilen ruhsatlar var. Bunlarda elbette  hükümet ile grubun kavgasının eseridir. Bak bir allah aşkına Doğan grubu hisse senedine. Aynı akibeti onlarda yaşıyor. Ben her zaman söylerim. Medya patronu ticaret yapmamalı. Yapacaksa elindeki medyayı devretmesi lazım. 
AYI: Doğan grubu dedin de aklıma geldi ne oldu şu Hürriyet Gazetesi’nin satış işi?
BOĞA: Orası gerçekten çok karışık. SPK’da orda yaşanan hareketi inceliyor. Biliyorsun hisse senetleri sert bir yükseliş yaşamıştı bu haberden sonra. Söz konusu haberde Hürriyet’in Doğuş ya da Ülker grubuna satılacağı iddia ediliyordu. Bu da hissenin sert bir şekilde yükselmesine neden oldu. Gerçi sonradan haber grup tarafından yalanlandı ama tabii ki atı alan İstinye’yi geçti. 
AYI: Bu hafta hep sorunlu grupları konuştuk. Bari  birde şu Bankasya konusunda aydınlat beni. Bu hissede ne oluyor? Senet halen gözaltında ve cuma günü yeniden düştü.
BOĞA: Bak bu bir banka hisse senedi. Bu nedenle burada yazacağın her şey sakıncalı. Çünkü yasalar bankalar hakkında yazılıp çizilmeyi yasaklıyor. Bu nedenle bu Bankasya ile ilgili bir yorum yapmayacağım. Ama sana sadece Çinliler’in tarihi bir sözünü hatırlatacağım.
AYI: Neymiş o tarihi söz?
BOĞA: ASLANLARIN KAVGA ETTİĞİ ARENADAN UZAK DUR! YOKSA SENDE BİR PENÇE YERSİN!
AYI: Buradan şu sonucu çıkartıyorum. Yatırımcılar burada kavga var akıllı olun!
BOĞA: Ben bir şey söylemiyorum. Yine Çinli generalin bir sözü ile yanıt veriyorum. HAYAT İŞARETLERİ OKUMA SANATIDIR! 
AYI: Madem işaretleri okuma o zaman birde sana zahmet KATMERCİ’deki işareti okusuna.
BOĞA: Orada işaret filan yok. Senette bir grup fırsatçılık yapıyor. Biliyorsun Güneydoğu olayları ile ilgili olarak polisin kullandığı Toma ile ilgili şikayetler geldi. Başbakan da dedi ki, “1 toma’yı yakarlarsa 10 tane daha alırız. İşte bu söz bizim oyunculara yetti. Toma üreticisi Katmerci’lerin hisse senedinde sert bir hareket yaptılar. İşin komik yanı ihale iptal edildi ama adamlar yinede senedi yukarı çektiler. Tabii ki nereye kadar?
AYI: Son olarak şu FED olayını sana bir sorayım. FED tahvil alımını bitirdi ne olur? Bu bizi nasıl etkiler?
BOĞA: Tabii ki olumsuz etkileyecektir. Ama bunun etkisini öyle üç beş günde görmeyiz. Daha zaman var. Türk piyasası halen kumarcılar için en iyi kazandıran borsa unutma..