YKB’den çalışanlarına enflasyon zammı

yazar:

kategori:

Basisen Sendikası’nın örğütlü bulunduğu Yapı Kredi Bankası’nda sendika üyelerine ekim ayında yüzde 16 zam yapıldı.  Bazı bankalar bu yıl için bir çok çalışanına hiç zam vermemişti.
Bankacılık sektöründe örğütlü olmanın  faydasını Yapı Kredi Bankası çalışanları gördü.
Basisen Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, “örğütlü bulunduğumuz  Yapı Kredi Bankası’nda 2017 yılında imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmesinin son dördüncü altı ayında  zam oranı uygulanacağı ekim ayında gerçekleşen altı aylık TÜFE oranına 0.5 ilavesiyle zam yapılır”düzenlemesi vardı.  Bu anlaşma gereği üyelerimize banka tarafından 16.16 oranında zam yapıldı”dedi.
ÖRGÜTLÜ OLMAK LAZIM
Metin Tiryakioğlu, son zamanlarda sendikalı olmayan bazı işletmelerde yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle sürekli olarak çalışanların ücretlerinin iyileştirildiği haberlerle karşılaşıldığını belirterek, “yaratılmak istenen böyle bir algıyla sendika olmadan da bu zamlar ve düzenlemeler yapılır havası yaratılmak istenmektedir”diye konuştu.
Tiryakioğlu şunları söyledi:
“Oysa durum göründüğü gibi değildir. Sendikasız olan bazı işletmelerde bırakın zam yapılmasını, çalışanlar işten çıkartılma tehtidiyle karşılaşmaktadırlar. Banka finans sektörünün sorunları ancak örgütlenme ile yani sendikalaşa ile çözülür.”