İş Bankası hisselerinde son dakika!

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın İş Bankası hisseleri ile ilgili açıklamasından sonra bu sabah AKP, CHP’nin İş Bankası hisselerinin hazineye devri için yasa teklifini hazırladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından başlayan İş Bankası ‘ndaki CHP hisseleriyle ilgili yeni gelişme… AKP, CHP’nin İş Bankası hisselerinin hazineye devri için yasa teklifini hazırladı.
Kanun teklifinin bu hafta içerisinde meclise gelmesi bekleniyor. AKP tarafından hazırlanan kanun teklifine MHP’li milletvekilleri de imza atttı.
Kanunun onaylanması ile CHP’nin elinde bulundurduğu İş Bankası hisseleri Hazine’ye devredilecek. Öte yandan emekli ve çalışanlara ait hisselerin ise durumu şu an için net değil. Bazı AKP’li milletvekilleri bu hisselerle ilgili düzenlemeler yapılmasını öneriyor.
MUNZAM SANDIĞI BİLMECESİ
İş Bankası’nda  Atatürk hisselerinin oranı yüzde 28.09. İş Bankası Munzam Sandık Vakfı hisseleri ise yüzde 40.12. Halka açık kısım payı yüzde 31.79. Bazı AKP’liler, munzam sandığının da devrinin alınabileceğini iddia ediyorlar. Ancak bu konuda şu an için net bir gelişme yok.