Müdür olacaktı pilates hocası oldu

yazar:

kategori:

10 yıllık başarılı bankacılık hayatını geride bırakıp, pilates hocalığı yapan Sinem Özlem Özel, “mutluluk şubenin dışında” diyor.
 

2004 yılında üniversiteyi bitirip çok istediği bankacılık hayatına atılan Sinem Özlem Özel, dolu dolu 10 yılı geride bıraktı. Kobi portföy yöneticisi olarak elde ettiği başarılardan sonra şube müdürlüğü hedefine adım adım yaklaştı. 
Özel, müdürlük beklerken kriz nedeniyle küçülmeye giden bankasından gelen cazip tazminat talebi ile işten ayrılır. 
“Teklifi kabul ettim yoksa sağlığımdan olacaktım” diyen Özel, “Bankacılık öyle bir iş ki, insanın kendine olan özgüvenini kaybettiriyor. İşten çıkarıldığın ya da çıktığın an işsiz kalacağını mahvolacağını düşünüyorsun. Bu düşünce seni her türlü baskıya ve mobbinge razı olmana neden oluyor. Oysa hiç de öyle değil” diyor.
SAĞLIĞIM BOZULACAKTI
Hedef baskısının artık sağlık sorunları yaratmaya başladığını da söyleyen Sinem özel o günleri şöyle anlatıyor:
Artık sağlığım bozulmaya başladı. Hatta biraz daha devam etseydim belki de daha da bozulacak ciddi bir hastalığa yakalanacaktım. Tazminat teklifini kabul ettim ve daha ilk haftası verdiğim kararın çok doğru olduğunu gördüm.”
MESLEKSİZLİK MESLEK BANKACILIK
Sinem Özlem Özel’e göre, bankacılık bir meslek değil. İnsanın bunu bankadan ayrıldıktan sonra gördüğünü söylüyor. Özel, “Bir insan 10 yıl bir terzi ya da lastik tamircisinin yanında bile çalışsa ayrıldığında dükkân açabilecek bir tecrübeye sahip olur. Ama bankacılık böyle değil. Ayrıldığınız an mesleksizsiniz. Yani bankacılık mesleksiz bir meslek” diye konuşuyor.
PiLATES HOCALIĞI

Sinem Özlem Özel, işten ayrıldıktan sonra bir süre dinlendiğini ve eski sağlığına yeniden kavuştuğunu belirterek, yeni meslek seçimini şöyle anlattı:
“Ne yapabilirim diye uzunca düşündüm çunku bankaciyken zamaniniz kalmadigindan ve stresli bir rutin icinde bunu dusunemiyorsunuz. Hem kendimin hem de özellikle masa başı çalısanlarin en cok hareket etmeye, spora ihtiyaçları olduğunu fark ettim. Pilates egitmenligi secmenin nedeni ise, cagimiz sorunu duruş bozukluklari, omurga problemleri gibi bir cok rahatsizlikta basvurulan fizik tedaviye destek bir branş olmasi etkili oldu. Hem saglikli hayat hem de fit olmanin gerceklestirilebildigi brans olmasi kararimi kesinlestirdi. Cesitli egitim kurumlarinda aldigim egitimler ardindan, egitmenlige basladim. Şu an bu mesleği severek yapıyorum. En önemlisi hiç stresim yok. Meğerse hayat şube dışında gerçekten çok güzelmiş. Tüm bankacı arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Yaşınız kaç olursa olsun yeni bir meslek edinip hayata yeniden başlayabilirsiniz.””
SİNEM ÖZEL İNSTAGRAM