Böyle olur bankacının yaz izni

yazar:

kategori:

Bankacıların yıllık yaz izinleri hiç bu kadar komik ama acı anlatılmamıştı. Şubeye bikini ve mayo ile gelen bankacılar. Gülermisiniz yoksa ağlarmısınız!
Turizm Bakanlığı’na 
Transfer olmuştum. Düşündüğünüz gibi değil para falan almamış,  daha önce çalışmakta olduğum bankadan atılmak üzere olduğumu hissetmiş, başka bir bankaya geçmiştim. 
Atılacağınızı size hissettirirler, nasıl olur bu demeyin!
Anlarsınız, yöneticinizle karşılaştığınızda sizi görmezden geliyorlarsa atılacaksınız demektir.
Daha önce sizi gören gözler, bir anda başka yere bakıyor sizi görmekten memnun olunmuyorsa bilin atacaklar sizi.
Neyse benim çalıştığım zamanlar işler iyi gidiyordu, başka bankaya geçmeyi başarmıştım.
Sektörün büyük abilerden biriydi bankam, ilk başta her şey çok iyi gidiyordu, önceki bankamda olan ancak yeni bankamda olmayanları bir bir hayata geçiriyorduk, benim fikirlerime önem veriliyordu.
Ben de kendimi çok önemli işe yarar hissediyordum.
İZİNSİZ BANKA
İşe yarar olmak kadar güzel bir şey yoktur hayatta, köpeğim bile yabancı gelince, havlayarak bizi uyarıyor,  işini yapmanın gururu Max’de bile var görüyorum.
Yeni bankamda herşey beklediğimden çok iyi gidiyordu, işe hevesle erken gidiyor geç saatlere kadar mesaim bitse de ben kalıp çalışıyordum.
Şubede ki arkadaşlarım da,  aynı şekilde mutlu çalışan, işini iyi yapan bir ekipti. Hem hevesli, hem de tecrübeli bir ekip zor bulunurdu. Benim takımım da tam zor bulunan sonuç odaklıydı.
Şanslıydık.
Çalışmaktan yazın geldiğini anlamamıştım.
Günlerin, haftaların, rakamların, müşterilerin birbirine girdiği bir tempomuz vardır bankacılıkta.
İlk Operasyon asistanı olarak görev yapan Cenk bey mayoyla geldi şubeye, takım elbisesinin üzerine hiç unutmuyorum sarı renkli bir mayo giymişti, ben gişe asistanı olduğum için soramadım ne olduğunu,  bir hafta boyunca Cenk bey, işe takım elbisesi üzerinde sarı mayoyla  geldi.
Asuman hanım, Cenk beyden sonra, elbisesi üzerine kırmızı bikinilerini giyerek işe gelmeye başladı Cenk beyden sonra. Asuman hanımın, Şubenin satış kadrosu olmasından dolayı çok dikkat çekmişti, müşterilere neler olduğunu anlatamadık. Ben bile ne olduğunu bilmiyordum soramadım,  Gişe’de soru soramıyorsunuz.
Asuman’dan 1 hafta sonra, Hatice hanım mayosuyla gelmeye başlamıştı, iyi ki bikini giymemiş diye düşünmüştüm ilk gördüğümde. Hatice hanımın, aramızda kalsın balık etinden biraz hallice olmasından böyle düşünmüştüm.
Sizin de anlayacağını gibi her hafta biri yazın tadını çıkarmaya başlamıştı, neler olduğunu anlamam zaman alsa da anlamıştım.
Yeni bankam da eski bankam gibi izinleri kullandırmıyorlarmış.  Şube de çalışmak böyle bir şeydir, anlık hızlı çözüm üretmelisiniz.
Müdüre hanım, parmak arası terliğiyle iş gelmesini, bir çok müşterimiz çok ayıplamıştı,  kadıncağız ne yapsın bikini giymeyeli 15 yıl olmuş ama hala bikini almaya devam ediyormuş telefonla konuşurken duydum.
Gişedeyseniz size kimse bir şey söylemez. Dinleyerek öğrenirsiniz olup biteni.
Benim izin hakkım yok kullanamayacağım, bir yıl dolmadan izine çıkılmıyor iş kanunu gereği.
İzin kullanmama olduğunda  iş, izin hakkını kullanma olduğunda ise orman kanunları geçerli oluyor bankalarda. 
Müdüre hanım, yeni aldığı bikinisini gösteriyor, müşterimiz çok beğendi bikiniyi, zayıf olmak gerek bunu giyebilmek için. 
ZAYIF MÜDÜR(!)
Zayıf olmak gerek müdür olabilmek için, Hanife hanım müdür olamayacak bu kiloları yüzünden.
Sanırım seneye şube holüne yüzme havuzu yapılacakmış farkındalık yaratmak, müşteri deneyimini arttırmak için.
Bankacılık  sektörü  kar eden, kurumsal yapılardır. Bu yapılar da bile çalışanların izinlerini şubelerde geçirmeleri talep ediliyor!  
Siz düşünün Turizm sektörünün halini.
Turizm Bakanlığı el atmalı Bankalara tatil cennetine dönüşmüş şubelere.
Bir senem dolunca mavi bir mayo alacağım lacivert takım elbisemin üstüne. 
 Ada Sonışık