BES’den kaçış yok!

yazar:

kategori:

Zorunlu olarak yaptırılan Bireysel Emeklilik Sistemi’nden  çıkan 7 milyon kişi tekrar sisteme dahil edilecek.  Bu kişiler 2 ya da 3 yıl isteselerde çıkamayacaklar.
Bireysel Emeklilik Sistemi üzerinde çalışmalar sürüyor.  Bir süre önce gündeme gelen  emekli ya da ev alana kadar çıkışa izin verilmeyeceği BES’ten şim de de çıkanların yeniden sisteme dahil edileceği öne sürüldü.
Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan, “Otomatik BES’ten çıkan yeniden girecek” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.
Noyan Doğan, İki yıl içinde toplam 12 milyondan fazla çalışanın otomatik olarak BES’e giriş yaptığını, bunlardan 7 milyonunun BES’ten çıktığını ifade etti. 
Sisteme yönelik yasal mevzuat hazırlanırken kanuna eklenen, “Sistemden ayrılma işlemi gerçekleştiren çalışanlar, Hazine Müsteşarlığı’nın belirleyeceği esaslar dâhilinde 2 yılda bir tekrar otomatik olarak sisteme dâhil edilebilirler. Müsteşarlık bu süreyi 1 yıla kadar azaltmaya ve 3 yıla kadar artırmaya yetkilidir” şeklindeki maddeyi hatırlatan Doğan, “BES’ten çıkan çalışanlar iki yıl içinde işverenleri tarafından yeniden sisteme otomatik olarak dahil edilecek” diye belirtti. Doğan, 2017’de sistemden çıkanların, 2019’un başından itibaren yeniden BES’e gireceğini, 2018’de sistemden çıkanların ise 2020’nin başından itibaren yeniden sisteme giriş yapacağını ifade etti.