ATIŞÇININ BİR GÜNÜ

yazar:

kategori:

Ne çok 20 yıllık çalışan var bu bankada daha önce ki İK’ cılar yatmış resmen zamanın da bu temizliği yapsalardı böyle mi olurdu? Neyse bizler başarılı IK cılar bunu kısa sürede temizleriz. Temizlik bizim işimiz.
Arkadaşım aradı “…hadi atışa gidiyoruz kapıdan alalım…” seni dedi.
Sesinde heyecan telaş hepsi vardı kısa sürede ben de heyecanlandım.
Hemen hazırlandım zaten yıllardır aynı hazırlığı yaptığım için hiç zor olmadı siyaha elbisemi giydim hafif makyaj bile yapıp beklemeye başlamıştım.
Ben ne kadar hızlı hazırlansam da onlar, ben den daha hızlıydı aşağıya indiğimde çoktan beri beni bekliyorlardı. Hatta kutu kahvelerini almışlar bunun da yarısını içmişlerdi, sağ olsunlar bana da almışlar severler beni ve çok düşünürlerdi.
Bizler sabahın köründe trafiğe yakalanmadan atışa giden iyi eğitimli bir ekiptik.
Kaan Amerika’da okumuş, annesi babası İktisat profesörü bir ailenin oğlu olmasından hiç bahsetmezdi.
Samimi olmanız lazımdı bunu öğrenebilmeniz için. Benle paylaşmıştı Kaan.
Gülayşe orta halli bir ailenin üç çocuğundan biriydi eğitimin hiç bahsetmezdi ne mezunu olduğunu anlayamadım hiçbir zaman ama iyi bir atışıcıydı. Kaan kadar aram iyi değildi Gülayşe’yle.
İsminin bitişik olması konusunda çok hassastı.
Bizler hassas insanlardık. Hatta geçen sene bir köy okulunun boyanması için sosyal bir kampanya yapmıştık. Çok ses getirmişti. Gelecek ay benzer bir etkinliğimiz olacak.
Bana gelince bende Gülayşe gibi orta halli bir ailenin çalışkan kızıyım. Hep sorumluluklarımı bildim. Hep birinci olduğum okul çok fazla, sanırım ikinci olarak mezun olduğum okul sadece orta 2. Orta 2 de ikinci oldum sadece. Siz düşünün beni ne zehir biriyim. Eskiden bununla daha çok övünürdüm.
Dördüncümüz balık eti olan Aysu. Onun,  bu hacmi genç yaşında oturaklı bir hava veriyor emin olun siyah elbisesiyle çok sağlam bir duruşu oluyor.
Bizler iyi nişan alan bir atış ekibiyiz. Her hafta toplanır neyi atsak diye düşünürüz hiçbir şey bulamazsak atacak, birbirimize laf atarız. Kaan geçen Aysu’ya balina dedi ve hala gülüyoruz.
BU sabahta atışa gidiyoruz bankanın en tecrübeli ekiplerini bir bir atacağız. 20 yıl üstünde tevrübeye sahip kim varsa bunları temizleyeceğiz. Akşam arkadaşların doğum günü var umarım 7 de biter temizlik.
Ne çok 20 yıllık çalışan var bu bankada daha önce ki İK’ cılar yatmış resmen zamanın da bu temizliği yapsalardı böyle mi olurdu? Neyse bizler başarılı IK cılar bunu kısa sürede temizleriz. Temizlik bizim işimiz.
Geçen hafta boyadığımız okul da bir erkek çocuğu yanıştı yanıma “… abla dedi ben sizi tanıyorum, siz babamla aynı bankada çalışan abla değilmisiniz?…” dedi. Benim adımı biliyordu hatta ekipteki arkadaşlarımı, Genel Müdürümüzü, Genel Müdür yardımcımızı hepsinin ismini biliyordu.
Babası öğretmiş 20 yıl bizim bankada çalışan geçen hafta attığımız Operasyoncunun oğluymuş. 
Soy adından hatırladım, bu siyah gözlerinin sahibini babasına çekmiş o da esmer bir adamdı siyah zeytin gözlüydü.  Çok atış yapıyoruz bu attıklarımızın çocukları olduğunu Okul boyarken öğrendim.
Ne acı oluyor kutu kahvemin tadı. Atışcı olmak, siyah gözlerden düşen gözyaşlarını seyretmek demekmiş. 
Kaan Amerika’ya dönecek Gülayşe işini seviyor atacağız diyor yönetim istiyor. Aysu kilo verse daha mutlu olurmuş geçen hafta iki kilo vermiş. Ben gizliden o zeytin gözlü çocuğa yardım ediyorum zaten çok kazanıyorum, benim de çocuklarım var. Babasını buldum bizim eski çalışanın ne iyi eski çalışanlarımız var hala çok saygılılar. Taksi de çalışıyor muş.
Hayat ne garip atışcı olmak istemiyorum artık…