ÖTV ve KDV indirimi fiyatlara yansıdı

yazar:

kategori:

Beyaz eşya sektöründe Özel Tüketim Vergisi sıfırlandı. Mobilyada ise yüzde 18 yerine yüzde 8 vergi ödenecek. Sektör temsilcileri düzenlemenin piyasayı canladıracağı görüşünde.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, altı başlıkta Katma Değer Vergisi (KDV) ve Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) indirimlerini uygulamaya aldıkları müjdesini vermişti.

Buna göre, beyaz eşyada ÖTV kaldırıldı. Mobilya sektöründe, KDV yüzde 18”den yüzde 8”e çekildi.

Beyaz eşyada ÖTV oranları yıl sonuna kadar sıfıra indirildi. Beyaz eşyada yüzde 6 virgül 7 oranında vergi uygulanıyordu. ÖTV”nin sıfırlanması, 2 bin liralık bir ürüne yaklaşık 134 lira indirim getirdi.

Düzenleme hem halk tarafından hem de sektör temsilcileri tarafından memnuniyetle karşılandı. İndirimle birlikte satışların artması bekleniyor.

"Piyasa hareketlenecek"

ATO Meclis Üyesi Nurettin Alpak, kasım-aralık aylarının genelde durgun olduğunu düzenleme ile piyasanın hareketleneceğini söyledi. 

"Düğün gruplarında 9-12 bin bandında indirim"

Mobilyanın merkezlerinden biri olan Bursa”nın İnegöl ilçesinde de yüzler güldü.
İndirim fiyatlara yansıdı. Esnaf, kararın piyasayı canlandıracağı görüşünde. 

Mobilyacı Harun Baykal, "Ürünlerin özelliğine göre yaklaşık 2 bin lira, düğün gruplarında yaklaşık 9-12 bin bandında indirim söz konusu olacak. Bunları müşterilerimize kullandıracağız." dedi. 

Bir başka mobilyacı Erdal Çelikten de "Mobilyada yüzde 10”luk KDV indirimi inşallah piyasaya kan sağlayacak, yeni bir nakit akışı sağlayacak. İnegöl olarak vatanımızın milletimizin cumhurbaşkanımızın arkasındayız." diye konuştu.

KDV ve ÖTV indirimleri yıl sonuna kadar geçerli olacak.