ABD’nin İran yaptırımları Türk lirasıyla ticareti gündeme taşıdı

yazar:

kategori:

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) İç Politika Koordinatörü Mehmet Koç, İran için Türkiye ile ticareti Türk lirasıyla yapmaktan başka bir çarenin gözükmediğini söyledi.

ABD”nin İran”a yönelik ikinci yaptırım paketi, 180 günlük sürenin dolmasının ardından devreye girdi. Paket kapsamında, İran Ulusal Petrol Şirketi, İran Petrol Ticaret Şirketi ve Ulusal Tanker Şirketi”ne uluslararası kısıtlamalar getirilirken, ekonomisi büyük ölçüde petrole dayalı İran”dan petrol ve ürünlerinin satışına yaptırımlar uygulanacak.

ABD yönetiminin İran”ı hedef alan ikinci aşama yaptırımlarının, Türkiye”nin de aralarında olduğu ülkelere nasıl yansıyacağı tartışılıyor.

“Ticareti Türk lirasıyla yapmaktan başka bir çare gözükmüyor”

İran Araştırmaları Merkezi (İRAM) İç Politika Koordinatörü Mehmet Koç, "İran için Türkiye ile ticareti Türk lirasıyla yapmaktan başka bir çare gözükmüyor. İkinci aşama yaptırımların devreye girmiş olması başka bir seçenek bırakmıyor." dedi.

Türk-İran Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Perihan Fatih, yerel para birimiyle ticarete yönelik düzenlemeler yapılırsa iş insanları için çok daha iyi olacağını söyledi.