İstanbul emlak da en kötüsü

yazar:

kategori:

İstanbul konut fiyatlarında son bir yıldaki yüzde 6,3’lük düşüşle 43 önde gelen dünya kenti arasında emlak sektöründe en kötü performans gösteren ikinci kent oldu.
İngiltere merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, dünyanın önde gelen 43 kentindeki konut fiyatlarına ilişkin hazırladığı raporu yayımladı. Raporda kentler fiyatı en çok artandan başlamak üzere geriye doğru sıralandı.
Sputnik’in aktardığına göre, Küresel Kentler Konut Endeksi 2018 üçüncü çeyrek verileri, son 12 ayda Kanada’nın Vancouver şehrinin yüzde 11,2’lik düşüşle fiyatların en çok gerilediği yerleşim yeri oldu. İstanbul ise Veacouver’in hemen üstünde 42’nci sırada yer aldı.
Son bir yılda ev fiyatlarının yüzde 13,1 artış gösterdiği Singapur endekste ilk sırada yer aldı. Yüzde 10,6’lık artışla İskoçya’nın başkenti Edinburgh listenin ikinci sırasında yer bulurken, üçüncü ise yüzde 10,1 ile İspanya’nın başkenti Madrid oldu. Önceki yıllarda zirvede yer alan Pekin ve Şangay’da fiyat artış hızının yavaşladığı görülürken, San Francisco yüzde 9,5, Tokyo yüzde 8,6, Auckland yüzde 8,5’lik artışla listenin üst sıralarında yer aldı.