Bu neyin işareti?

yazar:

kategori:

Dövizdeki yükseliş ve borsadaki düşüş, daha önce olduğu gibi yine Merrill Lync satışları ile başladı. Merrill Lync, banka hisselerinde sert satışlar yapıyor.
Geçtiğimiz aylarda dövizde sert yükselişin yaşandığı dönemde  borsada da büyük çöküş görülmüştü. Borsadaki satışların yüzde 70’inden fazlasını ünlü kurum Merrill Lync yapmıştı.
Son üç gündür borsada bu kurumun satışları yeniden başladı.  Borsa bu kurumun banka hisselerindeki etkili satışları ile sert düşüş yaşarken dövizde ise yükseliş görülüyor. Geçen hafta 5.340 kadar gerileyen dolar bugün 5.510 gördü.
BANKA SATIYOR
Merrill Lync’nin son üç günlük işlemleri incelendiğinde banka hisselerinde ciddi satışları dikkat çekiyor. bu kurum Halk Bankası’nda pazartesi gününden bu yana 3 milyon lotun üzerinde satış yaptı. Ciddi satışların olduğu bir başka banka hisse senedi ise İş Bankası. Sadece bugün saat 16.00’ya kadar 4 milyon satış yapan Merrill Lync toplamda 7 milyon lotluk satış yaptı.
AKBANK’TA SATIŞ
Merrill Lync, hafta boyunca alım yaptığı akbank hisselerinde ise satışa geçti. Bugün yine 16 itibariyle senette neredeyse tek satıcı konumunda.