Ölen kedi değil bir insan, bir bankacı

yazar:

kategori:

Sokakta bir kediyi arabasıyla ezip öldürüp kaçan adam günlerce haber oluyor. Peki son bir yılda kanser olan, kalptep ölen ve intihar eden onca bankacı için neden tepki yok? İsyan eden bir bankacı annesinin mektubu:
“Sayın Paramedya yetkililer;
Ben bir bankacı annesiyim.
Emekli öğretmen. Çocuğuma her zaman dürüstlüğü ve iyi insan olmayı öğrettim. Genç yaşta eşimi kaybettim. Çocuğumu babasız, yemedim içmedim kollayıp büyüttüm okuttum.

O biricik kızım, nazlı evladım ne yazık ki, bankacı oldu. O 10 yıllık bankacı. Son iki yıldır yaşadıklarımız kâbus gibi.
Sayın Özdemir, insan çocuğuna her şeyi verebiliyor hatta gerekirse onun için hayatını bile ama maalesef kaderini veremiyor. Çocuğum 1 yıldır antidepresanlarla yaşıyor. Nazlı yavrum işte yaşadığı baskı ve stresle her geçen gün biraz daha karanlığa gömülüyor.
Göğsünde çıkan bir kitle doktorlar tarafından inceleniyor. Doktorlar strese bağlı olduğunu söylüyorlar. Şimdi patoloji sonucunu bekliyoruz.
Her gün gece kâbus ile uyanıp çocuğum için dua ediyorum.
 Acı olan gittiği doktor sayısı ve raporu bile bankayı rahatsız ediyor. Şube müdürü işin aksadığını bölge müdürlüğüne bildirmiş.
İnsanlık bu mudur?
Sayın şube müdürü, sayın yöneticiler siz ölümsüz müsünüz?  
Yabancı patronlarınıza daha çok kazandırayım diye gencecik bir kızın belki de illet bir rahatsızlığına dahi tahammül edemiyorsunuz.

Bu ülkede Çalışma Bakanlığı’nın bu ölümleri incelemesi için benim yavrumun da mı ölmesi lazım. Ya da kaç annenin daha kuzusunun ölmesi lazım?
Ya da kaç çocuğun daha annesiz babasız kalması lazım?
Sadece sizin yazdığınız 5 ölümü okudum.
Hepsinin ölüm nedeni belli. Ya kanser ya kalp krizi.
Sokaktaki kediye bile çarpıp öldüren insanlar günlerce bu ülkede haber oluyor.  Peki son bir yılda ölen onca bankacı neden bu ülkede gündem olmuyor, haber olmuyor, bizim oylarımızla seçilen milletvekilleri gündeme getirmiyor.
Neden bu ülkede basın yok mu? Gazete yok mu?
Bu ülkede gazeteler için her şey reklam ve para mı?
Bankacı ölümlerinin araştırılıp gündeme gelmesi için daha kaç kişinin kalp krizinden ölmesi gerekiyor?
Ya da kaç bankacının kanser olması lazım?”
Bir bankacı annesi