YKB ve Vaıfbank MSCI endeksinden çıkartıldı

yazar:

kategori:

 Birçok uluslararası fon tarafından tarafından gösterge kabul edilen MSCI, aralarında  Vakıbank ve Yapı Kredi Bankası’nın da bulunduğu 6 hisseyi Türkiye standart endeksinden çıkarıldığı belirtildi
Dünyanın başlıca endeksleme hizmeti sağlayıcısı MSCI, altı şirketin hisse senedini Türkiye standart endeksinden çıkarırken, küçük şirketler endeksinde yer alan şirketlerde de değişiklik yaptı.
MSCI tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada, Coca-Cola İçecek , Emlak Konut GYO , Tofaş , Vakıfbank , Ülker Bisküvi  ve Yapı Kredi  hisselerinin Türkiye standart endeksinden çıkarıldığı belirtildi. Endekse yeni hisse eklenmedi.
MSCI endeksleri birçok uluslararası fon tarafından tarafından gösterge kabul ediliyor.
MSCI düzenli gözden geçirme kapsamında küresel küçük piyasa değerli şirketler listesine ise Türkiye’den beş şirketi eklerken, sekiz şirketi çıkardı. Eklenen şirketler arasında Coca-Cola İçecek, Emlak Konut GYO, Enerjisa Enerji, Şok Marketler ve Ülker Bisküvi; çıkarılanlar arasında Akçansa  , Alarko Holding , Albaraka Türk  , Avivasa Emeklilik , Borusan Mannesmann  , Çimsa  , İpek Doğal Enerji  ve Logo Yazılım yer alıyor.