Kovulma sırası kimde?

yazar:

kategori:

Türkiye’nin en büyük bankasının çalışanları adeta kabus görüyor. Yüzlerce kişinin işten çıkartılacağı iddiaları kulaktan kulağa yayılırken, son bir haftada 15’e yakın şube müdürü işten atıldı.
Bankacılık sektöründe işten çıkartılmalar bugüne kadar hep bir iki bankada yaşandı. Körfez ve avrupa sermayeli bankalarda yaşanan işten çıkartmalar artık eskisi kadar olmasa da şimdi  yerli sermayeli bankalarda başladı.  Paramedya.com’un ilk olarak bu yılın ortalarında attığı “çok sayıda işten çıkartılmalar olacağı”iddiasını  banka üst yönetimi yaptığı bir telekonferansla yalanlamıştı.
Ancak son bir ayda bankanın özellikle emeklik süresini dolduran çok sayıda personel ile yollarını ayırdığı biliniyor. Bankanın ayrıca sürgün modeli ile bir çok personeli de zoraki istifaya süreklediği belirtiliyor.
ŞİMDİ DE ŞUBE MÜDÜRLERİ
Yeniden yapılanma adı altında sürdürülen çalışmalarla, bankanın çok sayıda eski ve tecrübeli müdürlerle yolunu ayırmaya başladığı belirtiliyor. Son bir haftada Türkiye genelinde yaklaşık 15 şube müdürü “düşük performans”gerekçesiyle işten çıkartıldı. Şube müdürü çıkartma operasyonunun yılbaşına kadar devam edeceği iddia ediliyor.
BANKADA BÜYÜK PANİK
Öte yandan sendikalı dev bankada çalışanlar arasında adeta kovulma paniği yaşanıyor. yılbaşına kadar personel çıkarma işleminin hızlanacağı yönündeki spekülasyon banka personelini iş yapamaz hale getirdi. 
Sendika yetkilileri, işten çıkartılmalarının normal performans gerekçesiyle yapıldığını öne sürdü. Geçtiğimiz hafta işten çıkartılan bir performans, örgütlü sendikayı kendilerine sahip çıkmamakla suçlamıştı.