138 ŞUBE MÜDÜRÜNE İNFAZ GİBİ FESİH!

yazar:

kategori:

Yabancı ortaklı bankanın personel kıyımı şube müdürlerine sıçradı. Geçen hafta 15 müdürü işten çıkartan banka salı gününe kadar 138 şube müdürünün iş aktini fesh etti.
Bankacılık sektörü çalışanları son yılların en zor dönemini yaşıyor.  Bir çok bankanın personel çıkartacağı iddiaları bankacılık kulislerinde dolaşırken, asıl bombayı yabancı ortaklı bir banka patlattı. Cuma günü başlayan ve salı gününe kadar devam eden operasyonla 138 şube müdürü işten çıkartıldı.
Çıkartılan şube müdürlerinin büyük bir bölümünün tecrübeli ve performans olarak başarılı olması dikkat çekiyor. İş akitlerinin fesih için gerekçesi  ise “performans”
BÖLGEYE ÇAĞRILDI
Cuma gününden itibaren şube müdürleri Türkiye genelinde bulunan bölge müdürlüklerine çağrılarak, önce istifaları istenildi. Kendilerine sunulan paketi kabul edip istifa etmeyen şube müdürlerinin iş akti ise performans gerekçesiyle fesh edildi.
Banka kaynakları, müdür operasyonunun devam edebileceğini belirtiyorlar. Bankanın önümüzdeki yıl büyük şubelerden ziyade mikro adını verdiği küçük şubeleşmeye gideceği öne sürülüyor. Bankanın 2019 yılında bazı şubelerini kapatarak, kira olarak ucuz 3 ya da en fazla 5 personelin çalışacağı mikro şubeler açacağı belirtiliyor.
PERSONEL ÇIKARTACAK MI?
Öte yandan yabancı ortaklı bankada çalışan personellerde gergin bir bekleyiş sürüyor.  Son bir ayda 40 yaş üstü bir çok personeli işten çıkartan bankanın performans gerekçesiyle yaklaşık bin kişiyi daha işten çıkartacağı konuşuluyor.
SENDİKA SESİZ
Bankanın örgütlü sendikası ise işten çıkartılmalar karşısında şu ana kadar sesizliğini koruyor.  İşten çıkartılan personeller sendikanın kendilerine sahip çıkmadığını öne sürüyorlar.