Dev bankada mobbing şoku!

yazar:

kategori:

Türkiye’de ilk kez bir bankacı çalıştığı dönemde şiddetli mobbing gördüğü gerekçesiyle şube müdürü ve bölge müdürü hakkında suç duyrusunda bulunup mobbing davası açtı. Banka, arabulucu aşamasından sonra personelin iş aktini fesh etti.
Son dönemde çok sayıda müdür ve şube personelini işten çıkartmakla gündeme gelen yerli ve yabancı ortaklı banka hakkında  bir personel psikolojik taciz gördüğü gerekçesiyle suç duyrusunda bulundu. Uğur D. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı‘na suç duyrusunda bulundu. 
Söz konusu dilekçede, bankacı Uğur D, bölge müdürü, şube müdürü ve satış müdürü hakkında kendisine mobbing uyguladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 
Dilekçede söz konusu yöneticilerin kişilik haklarına saldırı niteliği taşıyan, aşağılayıcı ifadeler kullanıldığını öne sürdü. 
DAVA DA AÇTI
Mobbing iddiasında bulunan bankacı  suç duyrusunun yanı sıra banka hakkında da 50 bin liralık tazminat talebiyle dava açtı. Avukat Recep Emre Ertaş tarafından hazırlanan dava dilekçesinde, uğranılan mobbing belgeleriyle ispat edilmeye çalışılıyor.
İŞTEN ÇIKARTTI

Öte yandan dosyanın arabulucuya gitmesinden hemen sonra banka, bankacı Uğur D’nin iş aktini fesh etti. Bankanın noter kanalıyla gönderdiği iş aktinin fesihinde, gerekçe olarak arabulucuya gidilmesi ve dava açılması gösterildi.
TÜRKİYE’DE İLK KEZ
Mobbing davaları bugüne kadar bir çok bankacı tarafından çalıştığı kuruma karşı acıldı. Bazı davalar bankacı leyhine sonuçlandı. Ancak açılan tüm davalar bankacının işten çıkartılmasından sonra gelmesi dikkat çekti. Türkiye’de ilk kez bir bankacı, daha görevde iken, müdürleri hakkında mobbing iddiası ile suç duyrusunda bulunup dava açmış oldu.
SENDİKA SESİZ KALDI
Bankacı Uğur D, Paramedya.com’a bir açıklama yaparak, yıllarca aidat ödediği sendikasının kendisine sahip çıkmadığını iddia etti.