Plaza Eylem Platformu: Bankacılık can alıyor

yazar:

kategori:

Beyaz yakalıların  sorunlarını dikkat çeken çalışmalarıyla tanınan Plaza Eylem Platformu,  bir bankada son dönemde yaşanan ölüm olaylarının incelenmesini istedi.
Nerede bir haksızlık Plaza Eylem Platformu orada.
Çeşitli şirketlerde çalışan yüzlerce kişiden oluşan Plaza Eylem Platformu’nun hedefinde bu kez  son dönemde ölüm olaylarının yaşandığı banka vardı. Çok sayıda perfoneli de işten çıkartması ile gündeme gelen banka ile ilgili bir basın açıklaması yapan Plaza Eylem Platformu, bu bankada çalışanların çalışanlar çeşitli düzeylerde fiziksel ve ruhsal sağlık kayıplarıyla karşı karşıyaolduğunu açıkladı.
Platforum tarafından bugün bütün gazete ve internet sitelerine gönderilen açıklamasında, bu bankada son aylarda yaşanan kalp krizi tarzı ölümlerin incelenmesi gerektiğini istedi.
Açıklamada şunlar yer aldı:
“Bu banka yönetiminin skandalları bankaya yıllarını vermiş, emeklilik yaşına ulaşmamış yetişmiş personelin topluca işten atılması ile yeni bir aşamaya geçmiştir. Banka aylardır 40 yaş üzeri personelini işten çıkarmakta ve yerlerine ucuz beyaz yakalı işgücü almaktadır. Geçtiğimiz günlerde 138 şube müdürü çeşitli yöntemlerle topluca işten çıkarılmıştır. Bu çalışanların başka iş bulma imkanları yoktur, artık “emeklilikte yaşa takılanlar” ordusuna dahil edilmişlerdir. Bu da aileleriyle birlikte bundan sonraki hayatlarını zorluk içinde sürdürecekleri anlamına gelmektedir. Bu perişanlığın sorumlusu bankanın kendi finansal kriziyle mücadele yöntemi olarak personel kıyımını seçmesidir. Banka yönetimi, sayelerinde yükseldiği çalışanlar kadar topluma da zarar vermekte, kazancının karşılığında ortaya çıkan borcu ödemekten kaçınmaktadır.”
O ŞUBE MÜDÜRÜ
Plaza Eylem Platformu açıklamasında geçtiğimiz yıl beyin kanamasından vefat eden bankacının müdürüne yönelik de geçtiğimiz ay bir şube önünde basın açıklaması yapmıştı. Söz konusu müdürün  personele uyguladığı politikadan dolayı sinir krizi geçiren personel için ambulans gelmişti.  Platform bu müdürün görevden uzaklaştırıldığını belirterek geç kanınmış bir karar olduğunu öne sürdü.