CEO’lar da robot olsun

yazar:

kategori:

Bankacılık sektörü başta olmak üzüre bir çok alanda hayatımıza giren Robatlarla ilgili ilginç bir tartışma başladı. Milyonlarca dolar maaş alan CEO’larda robot olsun.
Dijitalleşme. 
Bankacılık sekötründe çalışanların son dönemdeki en büyük kabusu.  Yüzlerce kişinin işini yapan bir yazılım, ya da robot.
Bankaların yanı sıra bir çok sektörde işten çıkartmaların ana gerekçesi olarak bu gösteriliyor. Ancak dünyada ilginç bir tartışma başladı. Kurumlarını hızla robotlaştıran ve personel katliamı yapan CEO ve üst düzey yöneticilerin de robot olması teklif edildi.
Bu konuda tartışmayı ünlü ekonomist Nouriel Roubini başlattı. Roubini, “halen bir servet ödenen CEO’ların yerine berbat bir fikin olsa da Robo-CEO iyi bir icat olacak”diye tweet attı

FİNANS SEKTÖRÜNÜ ETKİLİYOR
Robotlaşma en çok finans sektöründe olumsuz etkisini gösteriyor.  Bir çok banka çağrı merkezini tamamen robotlaştırmayı planlıyor. Ses ile komut verilen bu çağrı merkezleri git gide yayğınlaşıyor. Yine şubelerde bir çok işi yapan robot ATM’ler bankaların projesi arasında bulunuyor.