Turizm sektörü 2018”i rekorla kapatacak

yazar:

kategori:

Bu yıl birçok önemli başarıya imza atan turizm sektörü, 2018”i 40 milyonun üzerinde turist sayısına ulaşarak rekorla kapatmaya hazırlanıyor.

Yıl sonu itibarıyla 40 milyonu geçmesi beklenen turistlerden elde edilecek gelirin de 32 milyar dolar civarında olması öngörülüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde yeni dönemde turizm gelirlerinin ve nitelikli turist sayısının artırılmasını odağına alan birçok yeni uygulama devreye girecek.

“Geniş kapsamlı PR çalışmasını 2019”da başlatacağız”

İstanbul Havalimanı’nın İstanbul turizmi ve Türkiye turizmi açısından geleceği kurtaracak en önemli yatırımlardan biri olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Klasikleşmiş tanıtımların payını azaltacağız, buradan tasarruf ettiğimiz kısmı yeni teknoloji alanlarına kaydıracağız. Kendisini ülkesine ispatlamış kanaat önderleri veya bloggerlar, sosyal medyada takipçileri yüksek kişilerle geniş kapsamlı PR çalışmasını 2019”da başlatacağız” dedi.

“Eylem planı hazırladık”

Türkiye’nin önde gelen medya ajanslarıyla eylem planı hazırladıklarını dile getiren Ersoy, “Yılbaşına kadar Türkiye”nin yeni sloganlarını tamamlamış olacağız, mayıs ayına kadar kreatif sonuçlarını üreteceğiz" diye konuştu.

Booking ve UBER hakkında değerlendirmelerde bulunan Ersoy, “Hassasiyetimiz vergi ve haksız rekabeti kaldırmak, başka hiçbir şey yok. Gelsin o da vergisini ödesin, eşit şartlarda rekabet etsin” dedi.

Ersoy şunları söyledi:

“Türkiye”nin önündeki en büyük engelin turizm açısından planlı ve programlı gelişim olduğunu düşünüyorum. Bu planlama ve programlamayı uzun vadeli, doğru yapabilirsek çok daha iyi yerlere gelebiliriz.”

"Turizm Geliştirme Fonu hazırlıklarımız son aşamaya gelmek üzere"

Ersoy, “Türkiye”yi 7 bölgeye ayırmaya karar verdik; İstanbul, Dalaman, Antalya, Nevşehir, Trabzon, Van ve Diyarbakır çevresindeki bölgeler olarak planlıyoruz. Buralarda belli noktalarda büyük yatırım alanları da geliştireceğiz” dedi.

Ersoy şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye”nin sadece turizm yatırım değerinin bile çok ciddi harikalar yaratacağını görebiliyorum, yatırımcı bulmakta sıkıntı çekmeyeceklerini görebiliyorum. Birçok dünya vatandaşının da bu projelerle birlikte Türkiye”ye yerleşmek isteyebileceğini, hayatının geri kalan kısmını Türkiye”de geçirmek isteyeceğini düşünüyorum.”

Türkiye”nin yeni tanıtım stratejisi, hedef pazar olarak belirlenen Uzak Doğu ülkelerine açılma, turizm meslek liselerinin "kolej" statüsüne kavuşturulması ve Türkiye Turizm Geliştirme Fonu”nun kurulması gibi çalışmalar 2019”un en önemli turizm gelişmeleri arasında yer alacak.