Hazine’nin kafa karıştıran reklamı

yazar:

kategori:

Avro ve ABD Doları cinsinden Devlet tahvili ihracı reklamları kafa karıştırdı. Reklamlarda devlet garantili açıklaması bundan önceki tahviller garanti dışı mı tartışmasını başlattı.
Dün başlayan Avro ve ABD Doları cinsinden Devlet tahvili ihracı hızla devam ederken, reklamlarda kullanılan bir cümle tartışmalara da neden oldu.
Hazine tarafından hazırlatılan ve sık sık yayınlanan reklamda bu tahvillerin garantili olduğu belirtiliyor. Ekonomist Alaattin Aktaş tarafından gündeme getirilen “devlet garantisi”tartışma konusu oldu. Alaatin aktaş, “Hadi döviz cinsi borçlanma gerekliydi, çok iyi oldu, başka çare yoktu; kabul edelim. “Hazine ve Maliye Bakanlığı garantisiyle devlet tahvili” ne demek ki? Devlet tahviline Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanlığı garanti veriyor yani…Şimdiye kadar ihraç edilen devlet tahvilleri devlet garantili değil miydi ki bu sefer böyle bir vurguya gerek duyuldu. Kaldı ki bankadaki mevduatın belli bir kısmı bile devlet garantisindeyken. Şimdi vatandaş “devlet garantili-devlet garantisiz” ayrımına girişirse ne olacak?”dedi.